Оксана Макарук: пологовий будинок №1 у Кропивницькому стане візитівкою обласного центру

Понеділок, 15 травня 2017 17:20

У Кропивницькому триває капітальний ремонт корпусу об’єднаного пологового будинку №1 і реконструкція території навколо нього. Хід виконання таких робіт мали можливість перевірити журналісти місцевих засобів масової інформації під час виїзної прес-конференції у закладі сьогодні, 15 травня.

            - Пологовий будинок №1 перебуває під прискіпливою увагою з боку міської влади, - відзначила під час зустрічі із журналістами начальник управління охорони здоров’я міської ради Оксана Макарук. – Всі роботи тут виконуються з високою якістю, адже ми розуміємо, що пологовий будинок стане візитівкою Кропивницького. Після утворення госпітальних округів цей заклад охорони здоров’я обслуговуватиме 11 районів області, а це близько 486 тисяч мешканців.

            Місто бере на себе серйозні зобов’язання і має виконати їх на високому європейському рівні, підкреслила начальник профільного управління. За інформацією Оксани Макарук, до кінця року заклад бути введений в дію з виконанням функцій перинатального центру другого рівня, відповідні документи на отримання спеціальної ліцензії вже готуються.

            У пологовому будинку №1 після реконструкції створені максимально зручні умови перебування і лікування пацієнтів. Відтепер тут цілодобово можна зробити лабораторні аналізи, 24 години на добу працює діагностичне відділення, капітально  відремонтований харчоблок, закуплене все необхідне обладнання за стандартом перинатального центру, у першу чергу дитячі рентген-апарати з оцифровувачами, реанімаційні ліжка, дихальна і киснева апаратура. Створення відділень інтенсивної терапії для жінок і для новонароджених дозволяє приймати майбутніх мам від терміну вагітності 32 тижні і виходжувати недоношених малюків і таких, що народилися із малою вагою.

            За інформацією головного лікаря пологового будинку №1 Людмили Романів, після об’єднання медичні працівники з обох пологових будинків стали єдиним колективом. Жоден працівник не втратив роботу, відбувається інтенсивний обмін досвідом, збільшилася кількість пологів.

            Щодо ситуації з реконструкцією прилеглої території до закладу і її озелененням, Людмила Романів переконана, що розроблений проект є гарним, якісним і варто дочекатися його реалізації.

            - Ми, працівники лікарні, у першу чергу зацікавлені у тому, щоб територія закладу була озеленена, тіниста і з прохолодою літніми днями, - говорить головний лікар. – Ми добре знайомі з проектом і підкреслюємо, що мова не йде про знищення дерев. Вони будуть замінені, замість знесених старих, які руйнували фундамент і паркан, були небезпечними для пішоходів і автомобілів, висадять вдвічі більше – 37 лип.

Усі новини