Новий спортивний проєкт «Вчитель + учень = олімпійський дует» реалізували у Кропивницькому

Понеділок, 30 вересня 2024 16:14

У Кропивницькому в рамках Європейського тижня спорту відбувся відкритий міський захід «Вчитель + учень = олімпійський дует».

До організації та проведення заходу долучилися адміністрація Ліцею «Нова українська школа», відділення HOK України в Кіровоградській та Дніпропетровській областях, управління молоді та спорту Кропивницької міської ради.

Ідея реалізації проекту «Вчитель + учень = олімпійський дует» виникла дев’ять років тому на Дніпропетровщині, а от перший захід у рамках нового проекту спільно проведено саме в Кропивницькому вже цьогоріч. За цей час кілька разів змінювався формат змагань, тривав пошук цікавих і доступних для спортсменів різного віку, гендерно рівних, олімпійських видів спорту.

Цього року організатори включили до програми заходу змагання з бадмінтону, настільного тенісу та пляжного волейболу. У змаганнях, крім кропивницьких команд, взяли участь два олімпійські дуети вчителів та учениць із Нікопольського району Дніпропетровській області.

Під час урочистого відкриття турніру голова Відділення НОК України в Кіровоградській області Вадим Бебко подякував колегам із Дніпропетровського обласного олімпійського осередку за співпрацю в реалізації цікавого спільного проєкту та висловив надію на те, що черговий захід відбудеться у вільній та мирній Україні. А юні учасники шкільного хореографічного колективу подарували учасникам спортивного свята запальний український народний танок.

Щодо спортивної частини змагань, то вона пройшла у дружній атмосфері. За підсумками спортивних баталій у трьох дисциплінах третє місце посів олімпійський дует Ліцею «Нова українська школа» у складі вчителя Максима Євтягіна та учениці Романи Мазур. Срібні нагороди завоювала команда ліцею «Максимум», за яку виступали вчителька Вікторія Бричка і учень Артур Сергієнко. А переможцями змагань «Вчитель + учень = олімпійський дует» стала команда Придніпровського ліцею Червоногорівської селищної ради Нікопольського району у складі вчителя Олександра Клименка та учениці Ольги Мадай.

Переможців та призерів змагань нагородили дипломами, медалями, Кубками від організаторів, а також вручили подарунки від НОК України.

Усі новини