Не грайте з вогнем! Кропивничанам нагадують про заборону спалювання сухої трави

Четвер, 25 липня 2024 14:23

З настанням спекотної погоди почастішали випадки спалювання громадянами залишків листя, сухої трави, і часто – навіть різного сміття. У такому випадку добрі наміри при наведенні чистоти та порядку можуть мати згубні наслідки для довкілля і здоров’я людей, та може призвести до некерованих надзвичайних ситуацій.

Шкода від самовільного й неконтрольованого спалювання рослинних залишків становить велику небезпеку. Самовільне спалювання листя та сухої трави становить загрозу для людського здоров’я, адже листя, що тліє без доступу кисню, виділяє хімічні сполуки, здатні викликати у людини різні захворювання. 

Кропивницька міська рада попереджає про заборону спалювання сухої трави, залишків рослинності, сміття та побутових відходів, розпалювання багаття в паркових зонах, поблизу житлових та лісових масивів.

На час воєнного стану спалювання сухостою та сміття можуть прирівнювати до диверсій. Зокрема, це передбачає кримінальну відповідальність.

Вкотре закликаємо мешканців міста  не бути байдужими до довкілля і свого здоров’я та не спалювати суху рослинність і сміття, бути обережними з вогнем біля місць де є сухостій або очерет.

Слід дуже пильно наглядати за дітьми, адже, користуючись свободою, вони можуть підпалити чагарник чи сушняк. Їхні пустощі з вогнем – дуже небезпечні.

Не нехтуйте чинним законодавством та правилами безпеки. Якщо ви стали свідком спалювання листя або сміття, негайно телефонуйте на лінію "101 та 102" коли бачите такі горіння та паліїв.

Нагадуємо: за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна відповідальність.

Не грайте з вогнем!

Дотримуйтеся правил правопорядку!

Усі новини