«Намалюю в душі сонце…»: кожна родина дітей з особливими освітніми потребами заслуговує знайти шлях до щастя

П'ятниця, 27 вересня 2024 17:57

У сучасному світі важливо створювати умови для розвитку дітей з особливими освітніми потребами та їхніх сімей, надаючи їм можливість разом досліджувати свої емоції, виявляти внутрішні ресурси, вчитися підтримувати один одного, зміцнювати стосунки та відкривати нові горизонти.

В рамках Міської програми з реалізації сімейної політики на 2024 - 2026 роки працівники «Інклюзивно-ресурсного центру № 1» за підтримки управління молоді та спорту Кропивницької міської ради провели психологічний релакс-тренінг: «Намалюю в душі сонце...»

Через різноманітні активності, такі як творчі заняття, ігри та фізичні вправи, учасники вчилися формувати та розвивати впевненість у собі, покращувати комунікаційні навички та зміцнювати сімейні стосунки.

Програма тренінгу включала інтерактивні вправи, де діти та батьки разом займалися творчістю, брали участь у рухливих іграх і практикували методи релаксації.

- Кожна вправа адаптована до потреб дітей з особливими освітніми потребами, що забезпечує комфортну атмосферу для всіх учасників. Наші професійні тренери допомагають батькам зрозуміти, як підтримувати своїх дітей у процесі розвитку, - відзначила Олена Дорошенко, директорка ІРЦ № 1. - Психологічний релакс тренінг: «Намалюю в душі сонце...» — це не лише можливість для розвитку дітей, а й важливий етап у побудові гармонійних стосунків у сім’ї. Разом можна знайти шляхи до щастя та позитивних змін, адже кожна родина заслуговує на те, щоб її внутрішнє сонце світило яскраво!

Усі новини