На відзначення Дня пам’яті та примирення 8 травня кропивничани зустрічатимуть “першу хвилину миру”

Середа, 3 травня 2017 11:26

З нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і 72-ої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Кропивницькому відбудеться низка урочистих і святкових заходів.

Завтра, 4 травня, учні закладів освіти обласного центру візьмуть участь в міському військово-патріотичному конкурсі “Майбутній захисник України”. Свою майстерність в початковій військовій підготовці вони продемонструють в Ковалівському парку, починаючи від 9.30. По завершенні конкурсу, об 11.00, його учасники парадною ходою пройдуть від парку відпочинку до площі перед міською радою Кропивницького, де відбудеться нагородження переможців.

347 кропивничан, учасників бойових дій, інвалідів війни та в’язнів концтаборів отримають від міської влади матеріальну допомогу по тисячі гривень кожному. Вручення такої допомоги здійснюватимуть працівники виконавчих органів міської ради у вільний від роботи час із 3 по 5 травня.

8 травня на Рівнянському кладовищі із 11.00 по 12.00 у Кропивницькому відслужать панахиду за жертвами Другої світової війни та військовослужбовцями, які загинули, захищаючи свободу і територіальну цілісність України під час антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях.

У вечірній час цього ж дня, о 22.00, на Театральній площі Кропивницького розпочинається патріотична акція “Дорогою пам’яті та примирення”. Запаленими свічками кропивничани зустрінуть “першу хвилину миру” після бойових дій у Європі під час Другої світової війни.

Протягом дня 8 травня, і наступного – 9 травня, у мешканців міста, трудових колективів підприємств, установ та організацій буде можливість покласти квіти до пам’ятників, пам’ятних знаків, меморіальних дощок, місць поховань, що увічнюють пам’ять про події Другої світової війни 1939-1945 років, у тому числі і воїнам, що віддали свої життя за незалежність України у сьогоднішню добу.

9 травня, о 10.00 від площі Героїв Майдану стартує урочиста хода до Меморіального комплексу “Фортечні вали”, де відбудеться покладання квітів.

Усі новини