На Кущівці відкривається Перша «вільна» бібліотека!

Понеділок, 10 червня 2019 12:27

У п’ятницю, 07 травня, у Кропивницькому, біля бібліотеки-філії №5, що по вулиці Водоп’янова, 60 на Кущівці, відкрилася перша «вільна» бібліотека.

«Вільна» бібліотека або буккросинг (від англ. book-crossing ) – це безкоштовний обмін книгами, чи як кажуть буккросери - це «звільнення» книжок. Тобто, буккросер, прочитавши книгу, залишає її у громадському місці - парку, кафе, транспорті, щоб хтось інший міг її прочитати. А той, до кого книжка потрапить, повторює цей процес. Так книги «звільняються» і мандрують від одного читача до іншого, а не залежуються на полицях. Буккросинг є дуже популярним у розвинутих країнах Західної Європи.

Є різні види буккросингу, але одним з найзручнішим є так звані «безпечні полиці», де можна залишити книгу для обміну.

«Візьми почитати, якщо хочеш. Віддай книгу, якщо можеш.» Так назвали спільний проект «безпечних полиць» для першої на Кущівці «вільної» бібліотеки автори і організатори акції. Над створенням полиць працювали спільно учні старших і середніх класів ЗОШ №30 та їх вчитель трудового навчання Король В.П., працівниками бібліотеки-філії №5, а також депутат міської ради Сергій Кріпак. Діти вклали у цей проект свої працю, вміння і частинку душі.

Автори проекту дуже вдячні школярам за участь, допомогу та зацікавленість, і сподіваюсь, що вони будуть активними користувачами «вільної» бібліотеки, яка була створена за їх безпосередньої участі.

Усі новини