Міська рада Кропивницького визначила категорії дітей, які будуть звільнені від плати за харчування в закладах освіти

Вівторок, 19 грудня 2017 17:14

Міська рада Кропивницького визначила умови організації харчування учнів та вихованців закладів освіти обласного центру на 2018 рік. Прийнятим сьогодні, 19 грудня, рішення визначені категорії дітей, які будуть звільнені від плати за харчування.

- Від плати за харчування пропонується звільнити учнів 1-4 класів закладів освіти міста Кропивницького, вихованців закладів дошкільної та учнів середньої освіти, які потерпіли від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, дітей воїнів-афганців, - зазначила у доповіді начальник управління освіти Лариса Костенко. – Пільга також розповсюджуватиметься на учнів 5-11 класів закладів освіти Кропивницького із малозабезпечених сімей, на дітей працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків та на дітей учасників АТО.

Міська рада встановила розмір плати, яку будуть вносити батьки, або особи, які їх замінюють за харчування дітей у закладах дошкільної освіти. Така плата складатиме 60% до повної вартості харчування на день.

Питання щодо встановлення вартості самого харчування учнів та вихованців дитячих садочків визначить власним рішенням виконавчий комітет міської ради Кропивницького.

На сьогоднішньому сесійному засіданні депутатський корпус, у зв’язку зі зміною назви міської ради, розглянув питання перейменування виконавчих органів та комунальних підприємств, а також низку питань з регулювання земельних відносин.

Десята сесія міської ради продовжить свою роботу у четвер, 21 грудня.

Усі новини