Майже 15 тисяч звернень громадян отримала міська рада Кропивницького у 2019 році

Вівторок, 10 березня 2020 17:07

До міської ради Кропивницького протягом 2019 року надійшло 14985 звернень громадян, що на 1066 звернень менше проти аналогічного періоду 2018 року. Про це сьогодні, 10 березня, повідомила керуюча справами виконавчого комітету міської ради Альвіна Бондаренко під час звіту за результатом виконання бюджетних програм 2019 року відділом по роботі зі зверненнями громадян.

 -Торік міський голова, секретар міської ради, заступники міського голови керуюча справами виконавчого комітету міської ради провели 87 прийомів з особистих питань, на яких побувало 512 громадян та порушено 342 питання, - відзначила Альвіна Бондаренко.

За результатами роботи у 2019 році позитивно вирішено 5350 звернень. Серед порушених питань необхідно звернути увагу на значну кількість заяв щодо надання матеріальної допомоги громадянам,  виплати матеріальної допомоги учасникам АТО (ООС), членам сімей загиблих, військовополонених та зниклих безвісти, малозабезпеченим громадянам, а також призначення та виплати соціальної допомоги, субсидії, питань, які відносяться до житлово-комунального господарства, регулювання земельних відносин тощо.

- По 9210 зверненнях громадянам надані роз’яснення, оскільки питання не вимагали вирішення, а потребували саме роз’яснення щодо норм чинного законодавства України, - повідомила Альвіна Бондаренко. - 146 звернень, які потребують додаткового часу для їх вирішення, знаходяться на контролі. Ці питання належать до сфери  житлово-комунального господарства та управління земельних відносин щодо виділення земельних ділянок. На 279 звернень підготовлено листи-відмови згідно з чинним законодавством України.

Також, протягом 2019 року на адресу виконкому надійшло 50 петицій від мешканців міста. Тематика електронних петицій, які підтримали містяни була різною: 

  • щодо збереження футбольного клубу "Зірка" від зникнення;
  • щодо передачі в постійне користування земельних ділянок ОСББ в м.Кропивницькому;
  • щодо відкриття в м.Кропивницькому Аквапарку;
  • щодо поділу класів на підгрупи при вивченні української мови;
  • щодо виділення коштів з міського бюджету на функціонування груп подовженого дня;
  • щодо безкоштовного проїзду у громадському транспорті в період навчання школярам до 14 років;
  • щодо фінансування з міського бюджету притулку Громадської організації "Щасливий пес";
  • щодо переходу населення на автономне опалення на місцевому рівні;
  • щодо створення муніципального майданчика для сортування відходів.

Усі новини