Любов і повага до Батьківщини та українського народу є пріоритетом національно-патріотичного виховання молоді у Кропивницькому

П'ятниця, 23 березня 2018 09:39

Звіт про реалізацію у Кропивницькому заходів національно-патріотичного виховання та перспективи їх проведення у 2018 році стали предметом обговорення на засіданні Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання під головуванням секретаря міської ради Андрія Табалова.

Як повідомила спеціаліст управління освіти міської ради Ганна Ткач, питанню активізації національно-патріотичного виховання приділялася максимальна увага у всіх закладах освіти Кропивницького. Зокрема були створені і оновлені куточки бойової слави, присвячені кропивничанам – Героям АТО, проводилися тематичні уроки, уроки-реквієми, диспути, конференції, організовувалися конкурси дитячого малюнку, перегляди документальних кінострічок. Особливою популярністю серед школярів користувалася Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»). Минулого року завершився її перший (міський) етап, перемогу в якому святкувала команда ЗОШ №8. У травні кращі шкільні рої області будуть визначати переможців другого етапу, які представлятимуть Кіровоградщину у фіналі – двотижневому таборуванні на території Київської області.

- Стан національно-патріотичного виховання у школах Кропивницького поставлений на високий рівень, - відзначив Андрій Табалов. – Я особисто відвідував заклади освіти, спілкувався з педагогами і учнями, бачив, з яким захопленням школярі демонструють свої навички, придбані в рамках вивчення курсу «Захист Вітчизни». Кропивницькі школи отримали найсучасніше обладнання, закуплене за кошти міського бюджету, з допомогою якого старшокласники мають можливість опановувати початкову військову підготовку. Надзвичайно престижними стали у Кропивницькому турніри з єдиноборств, присвячені пам’яті земляків – Героїв АТО, зокрема з панкратіону на честь Максима Бендерова і з таеквондо – на честь Олексія Волохова.

У 2018 році з міського бюджету на проведення заходів національно-патріотичного виховання передбачається 100 тисяч гривень, відзначила начальник відділу сім’ї та молоді Людмила Дорохіна. Для порівняння, у минулому, 2017 році, на такі цілі було виділено лише п’ять тисяч гривень.

- Но поточний рік для кропивницьких дітей і молоді заплановано проведення низки цікавих і пізнавальних заходів з національно-патріотичного виховання, - підкреслила Людмила Дорохіна. – Це військово-патріотична гра «Захисник України», молодіжна спортивно-патріотична гра «Звитяга», фестиваль української патріотичної пісні, конкурс дитячого малюнку «Я люблю Україну», етап Чемпіонату України з військово-спортивного хортингу, «Таборівка» на Козачому острові. Курс стрілецької підготовки для студентів «Ігри патріотів», фотовиставка «Обличчя АТО:Герої серед нас», ігротеки, тренінги, флеш-моби, бесіди, інтерактивні ігри тощо.

У свої повній підтримці запланованих заходів запевнили і кропивницькі військовики. Міський військовий комісар Владислав Зуєв запропонував провести з учнями випускних класів тематичні уроки з роз’ясненнями можливостей отримати професію військового в Україні. А заступник командира в/ч А0680 Сергій Францишкевич запросив усіх кропивницьких школярів відвідати створений при частині музей славетних «кіборгів».

Усі новини