Лишилися навіки у строю: У Кропивницькому попрощалися з Героями-захисниками

П'ятниця, 26 липня 2024 15:17

Кропивницький знову у жалобі. Сьогодні, 26 липня, містяни провели в останню путь своїх земляків, Героїв, які віддали своє життя за свободу і незалежність рідної землі, солдата Сергія Дащенка і капітана Сергія Вдовіна.

Український народ переживає найтрагічніші сторінки своєї історії, платить за незалежність кров’ю кращих своїх синів і доньок.   Війна забирає цвіт нації, молоде покоління, яке б могло ще так довго жити. Загибель кожного воїна – невимовна втрата.

Сергій Дащенко народився 18 липня 1987 року у Кропивницькому. Навчався в загальноосвітній школі №29. Професійну освіту отримав в Кропивницькому професійному ліцеї сфери послуг і торгівлі.

Пройшов військову строкову службу. Потім працював на різних посадах підприємств міста.

У травні 2024 року Сергій Дащенко за мобілізацією приєднався до лав Збройних Сил України та став на захист батьківщини. Служив в 36-ій окремій бригаді морської піхоти на посаді навідника 3-го десантно-штурмового відділення десантно-штурмової роти військової частини А2777.

Солдат Сергій Дащенко з позивним «Гремлін» загинув 16 липня 2024 року, біля населеного пункту Пересічне Харківської області під час виконання завдань необхідних для забезпечення оборони України, захисту населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.  Йому було лише 36 років.

Рідні, друзі завжди пам’ятатимуть Сергія Дащенка як добру, щиру, чуйну людину з великим серцем. Він був чудовим сім’янином, люблячим татком, турботливим братом і дядьком.

У воїна залишились донечка 10 років, дружина, брат та племінник.

Сергій Вдовін народився 12 вересня 1991 року в Одесі. Навчався у місцевій школі, суворовському училищі. Завжди мріяв стати пілотом. Тому вступив та успішно закінчив у 2014 році факультет льотної експлуатації Льотної академії Національного авіаційного університету.

Близько 6 років працював пілотом, був професіоналом своєї справи. Дуже любив небо та життя.

В перший день повномасштабного вторгнення росії на територію України пішов добровольцем до лав Збройних Сил України захищати рідну землю та свою родину від окупантів. Служив командиром 3-ої стрілецької роти військової частини А7349 122 окремої бригади. За успішне виконання бойових завдань був відзначений Почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Срібний Хрест», пам’ятною відзнакою командира 122-ої окремої бригади «На захисті та обороні».

32-річний Капітан Сергій Вдовін загинув 11 липня 2024 року поблизу населеного пункту Нетайлове Покровського району Донецької області, виконуючи бойове завдання із захисту територіальної цілісності України, відсічі і стримуванні збройної агресії російської федераціїю.

Сергій Вдовін був дуже позитивним, добрим, розумним і  справедливим, завжди допомагав та підтримував людей, що знаходились поруч. Був люблячим сином, братом, чоловіком та батьком.

Без рідної людини залишились мама, брат, сестра, дружина та маленький синочок.

Доземний уклін нашим захисникам і захисницям!

Вічна пам'ять Героям нашого часу!

Фото: Суспільне Кропивницький

Усі новини