Кропивницька міська рада звернеться до міст- партнерів Крефельда та Венло щодо підтримки українського Плану перемоги

П'ятниця, 25 жовтня 2024 10:24

Про це повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі секретар міської ради Олег Колюка.

"Маємо об'єднатися заради Перемоги. Місцеве самоврядування в Україні не залишалося і не залишиться осторонь всіх процесів, які наближають справедливий і тривалий мир в Україні.  Як представник Кропивницької міської ради взяв участь у розширеному засіданні Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Обговорювали основні аспекти Плану перемоги, який представив

Президент Володимир Зеленський.

План перемоги України – це план незворотнього, на довгі роки посилення нашої держави. Головне, що цей план можливо реалізувати. Адже там містяться конкретні пункти, про які в тій, чи іншій формі говорять як в нашій державі, так і в цивілізованому світі, як про формулу закінчення війни на користь України.

А курс в НАТО взагалі закріплений в Конституції і, впевнений, що його підтримує більшість українців. Місце нашої держави в Північлоатлантичному Альянсі, який також потребує України, яка вже є східним форпостом миру в Європі.

План не підміняє мирні ініціативи України, а навпаки посилює її позиції заради наближення миру. Миру саме через перемогу, а не поступки чи "замороження" війни.

Українські територіальні громади також мають адвокувати План перемоги через свої громади-побратими в країнах-созниках нашої держави.

Тому, не гаючи часу, вже у найближчий вівторок зберемося з колегами депутатами й депутатками міської ради і розглянемо звернення до міст-партнерів Кропивницького - міста Крефельд (Німеччина) та міста Венло (Нідерланди) щодо підтримки Плану перемоги національними урядами цих країн.

Переконаний, що колеги з інших сіл, селищ, міст України направлять аналогічні звернення до своїх громад-партнерів, оскільки на засіданні Конгресу було повне розуміння важливості долучення місцевого самоврядування до просування Плану перемоги. Разом переможемо!", -йдеться у повідомленні.

Усі новини