Кропивницька міська рада затвердила Програму капітального будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів комунальної власності

Четвер, 24 жовтня 2024 16:36

Програму капітального будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів комунального господарства і соціальнокультурного призначення міста Кропивницького на 2025-2027 роки затвердили депутати на засіданні дев’ятої сесії Кропивницької міської ради восьмого скликання сьогодні, 24 жовтня.

За інформацією начальника управління капітального будівництва Кропивницької міської ради Сергія Білоконя, Програма спрямована на проєктування та проведення будівельно-монтажних робіт, нового будівництва, розширення, реконструкцію, ремонт та реставрацію об’єктів комунальної власності. Програма відображає пріоритетні цілі та основні заходи для їх забезпечення, що будуть реалізовуватись у 2025-2027 роках у Кропивницькій міській територіальній громаді.

- Основними пріоритетами розвитку Кропивницької міської територіальної громади є створення сприятливого і комфортного життєвого простору та підвищення доступності і якості соціальних і транспортних послуг для населення. Тож Програмою передбачено будівництво, реконструкцію та ремонт закладів освіти, охорони здоров’я, закладів культури, об’єктів житлово-комунального господарства. Метою Програми є покращення умов життєдіяльності жителів Кропивницького шляхом проведення реконструкції, капітального будівництва, ремонту та реставрації об’єктів житлової, соціальної та дорожньо-транспортної інфрастуктури, - зазначив Сергій Білокінь.

Зокрема, Програмою передбачається проведення робіт з капітального ремонту, будівництва та реконструкції на 35 об’єктах у галузі освіти, 5 об’єктах у медичній галузі, 2 закладах соціальної сфери; проведення робіт з реставрації на 3 об’єктах пам’яток культурної спадщини; проведення робіт з будівництва та реконструкції на 16 об’єктах житлово-комунальної сфери.

Реалізація цієї Програми дасть змогу забезпечити виконання наданих повноважень у сфері нового будівництва, реконструкції, реставрації та капітального ремонту об'єктів комунальної власності, а саме в частині створення умов для забезпечення рівного доступу до якісної освіти; високоякісної, доступної медичної допомоги населенню; збереження культурної спадщини регіону, розвитку туризму; забезпечення якісної дорожньо-транспортної інфраструктури; розвитку житлового будівництва та створення умов для безпеки жителів міста під час надзвичайних ситуацій, воєнних (бойових) дій та терористичних актів.

Загалом на реалізацію Програми передбачено 989,7 мільйона гривень. Фінансуватиметься  Програма за рахунок коштів бюджету громади, державного бюджету, власних коштів підприємств, установ, організацій громади, іноземних інвесторів, міжнародної технічної допомоги, грантових та кредитних ресурсів міжнародних фінансових організацій, а також інших, не заборонених законодавством України джерел.

Усі новини