Кропивницька міська рада готується до чергового сесійного засідання: працюють постійні депутатські комісії

Середа, 21 лютого 2024 17:02

У Кропивницькій міській раді триває підготовка до наступного сесійного засідання. Сьогодні, 21 лютого, працювали дві постійні депутатські комісії: з питань охорони здоров'я, освіти, соціальної політики, культури та спорту під головуванням депутатки Наталії Чередніченко та з питань бюджету та податкової політики під орудою Дмитра Бірця. У роботі комісій взяв участь секретар міської ради Олег Колюка, заступники міського голови Олександр Мосін та Олександр Вергун.

Депутатська комісія з питань охорони здоров'я, освіти, соціальної політики, культури та спорту погодила більше 10 проєктів рішень міської ради, які виносилися на розгляд. Зокрема, про перейменування вулиць, провулків, тупиків, про розробку Стратегії розвитку Кропивницької міської територіальної громади на період до 2030 року, про затвердження Програми економічного та соціального розвитку Кропивницької міської територіальної громади на 2024-2026 роки, а також погодила внесення змін до рішення міської ради «Про затвердження Програми соціального захисту та соціальної підтримки окремих категорій населення Кропивницької міської територіальної громади на 2023-2025 роки».

Продовжила свою роботу комісія з питань бюджету та податкової політики. Так, з минулого засідання на сьогоднішнє було винесено доопрацьовані проєкти рішень  про внесення змін до галузевих програм, зокрема до Програми капітального будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів комунального господарства і соціально-культурного призначення міста Кропивницького на 2022-2024 роки та Комплексної програми розвитку житлово-комунального господарства та безпеки дорожнього руху в місті Кропивницькому на 2021-2025 роки. Погодили члени комісії і внесення змін до міського бюджету, це питання також було доопрацьоване, а внесені зміни стосуються субвенцій з держбюджету та обласному бюджету.

Цілий блок погоджених проєктів рішень стосувався економічного напрямку, зокрема Програми економічного та соціального розвитку Кропивницької міської територіальної громади на 2024-2026 роки (Програми відновлення) та Програми розвитку малого і середнього підприємництва у м. Кропивницькому на 2021-2023 роки».  Взяли до відома члени комісії звіт про виконання Програми економічного і соціального розвитку міста Кропивницького на 2021 рік та основних напрямів розвитку на 2022 і 2023 роки.

Загалом комісія розглянула більше десяти питань.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01