Кропивничан закликають допомогти поливати квіти і дерева під час аномальної спеки

Понеділок, 8 липня 2024 14:10

Цього тижня на Україну накотиться аномальна спека, від якої потерпатимуть не лише люди, а й рослини. Оскільки у КП ”Благоустрій” бракує робочих рук і техніки, щоб полити всі міські клумби і висаджені дерева, головна агрономка Альона Ворона закликає небайдужих містян допомогти поливати квіти і саджанці, щоб ті не загинули від спеки.

"Дорогі кропивничани, ви знаєте, як наша жіноча бригада квітникарів вболіває за усі клумби в місті. Синоптики прогнозують аномальну спеку. Нам дуже важко зараз пильнувати кожен квітник, дерево, кущ, бо спека тримається щодня, а дощу немає. Ми дуже переживаємо, що наших зусиль не вистачить, аби врятувати від спеки зелені насадження.

Тож просимо усіх вас - допоможіть! Якщо кожен вранці візьме 2-літрову пляшку з водою і дорогою на роботу поллє якусь рослину, квітку, молоде дерево, ми гуртом врятуємо їх. Особливо на площах, на відкритих просторах, де немає тіні. Ми вам будемо дуже вдячні. Збережемо разом наші квіти і молоді дерева!" - написала Альона Ворона на своїй сторінці у фейсбуці.

За інформацією агрономки, нині міські клумби поливають вісім працівників і дві поливочні машини, одна поливає дерева, інша — квітники.

Усі новини