Комунальні служби Кропивницького не дають місту опинитися у сніговому полоні

Четвер, 1 березня 2018 11:33

            Двадцять одиниць техніки КП «Універсал 2005»  всю ніч 01 березня працювали на транспортних магістралях Кропивницького, щоб забезпечити вчасний вихід на маршрути громадського транспорту в обласному центрі.

            Це відзначив заступник міського голови Олександр Мосін під час робочої наради щодо ліквідації наслідків погіршення погодних умов на території Кропивницького.

            - Головна увага комунальників була зосереджена на маршрутах руху пасажирського транспорту, - підкреслив Олександр Мосін. -  Наразі у місті в черговому режимі до 14.00 підтримують можливість руху транспорту 14 снігоочисних машин. Потім спеціалісти КП «Універсал 2005» підуть на перепочинок, щоб у вечері знову заступити на вахту у посиленому режимі, адже за прогнозом погоди снігопад триватиме і надалі.

            Значну допомогу комунальникам надали рятувальні служби міста. Техніка МНС вночі працювала на Кущівці, де розчистила 22 вулиці мікрорайону і зранку перебазувалася на Новомиколаївку.

            Розчищення територій багатоповерхової забудови і тротуарів забезпечували 342 працівники міських ЖЕО. Як повідомила заступник начальника головного управління ЖКГ Тетяна Савченко, ЖЕО №1 виставило на боротьбу зі стихією 80 двірників, ЖЕО №2 – 72, ЖЕО №3 – 70, ЖЕО №4 – 116 і КРЕП №9 – 5. Їх підтримала наявна у розпорядженні житлово-експлуатаційних організацій техніка: два трактори Т-16 і один  ЮМЗ.

            На допомогу спеціалістам ЖЕО будуть перекинуті і ресурси комунального підприємства «Благоустрій». За дорученням Олександра Мосіна вони оперативно підпорядковуються головному управлінню ЖКГ і працюватимуть в пішохідних зонах і на прибудинкових територіях.

            Особлива увага комунальників прикута і до дороги, що веде на селище Гірниче. Трактору МТЗ важко справлятися з переметами, тож Олександр Мосін доручив направити туди важку техніку «Універсала 2005», а якщо товщина снігового покрову буде значною, своє плече готове підставити льотна академія: роторні екскаватори добре зарекомендували себе у такій ситуації. 

            Олександр Мосін під час наради спілкувався у телефонному режимі з керівниками Патрульної поліції міста. Досягнута домовленість, що патрульні екіпажі допомагатимуть комунальникам звільняти узбіччя доріг від припаркованого автотранспорту під час розчистки проїжджої частини і блокуватимуть в’їзд на територію міста великовагового транспорту, крім того, який забезпечує  життєдіяльність у Кропивницькому.

Усі новини