Комунальні служби Кропивницького до роботи в осінньо-зимовий період готові

Середа, 13 листопада 2019 11:09

Готовність спеціалістів і техніки КП «Універсал 2005» до роботи в зимових умовах стала темою обговорення під час наради міського голови Андрія Райковича з керівниками виконавчих органів міської ради Кропивницького у понеділок, 11 листопада.

- Для запобігання виникнення надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків негоди в осінньо-зимовий період 2019/2020 років підприємство має на озброєнні 31 одиниця автотракторної техніки, - відзначив директор КП «Універсал 2005» Віктор Панішко. - Це два автомобілі для розсипання протиожеледних матеріалів ЗІЛ, шість автомобілів для розсипання протиожеледних матеріалів МАЗ, три сніго-плунжерних очисники КДМ, п’ять самоскидів, дев’ять підмітально-прибиральних тракторів, чотири навантажувачі ТО-18, Т-156, ЮМЗ, два автогрейдери. Вся техніка перебуває у справному стані.

За інформацією керівника підприємства, на складі вже заготовлені для протистояння снігу і льоду протиожеледні та інші матеріали: сіль технічна – 731 т, відсів – 4195 т, скребки гумармовані для відвалів – 43 шт., диски щіточні для щіток на прибиральну техніку – 100 шт. Для порівняння: в осінньо-зимовий період 2018-2019 років при ліквідації наслідків негоди було витрачено солі – 1083 тонн та відсіву – 7737 тонн.

Віктор Панішко підкреслив, що станом на сьогоднішній день вже проведені тендерні процедури та діють угоди на придбання ПММ та відсіву і, за необхідності, можна придбати сіль на суму 200,0 тисяч гривень.

Одночасно, у листопаді триватимуть роботи з переобладнання техніки, яка працюватиме в зимовий період. Для своєчасного реагування та попередження виникнення складних ситуацій на шляхах міста у Кропивницькому буде організоване цілодобове чергування чотирьох бригад спецтехніки: автомобілів для розсипання протиожеледних матеріалів та навантажувачів. При снігопадах для прибирання вулиць снігоприбиральна техніка буде розподілена на 4 ланки: 3 одиниці сніго-плунжерних очисників КДМ-130 працюватимуть на магістральних вулицях, 9 одиниць підмітально-прибиральних тракторів у складі двох ланок розчищатимуть центральну частину міста, а МАЗи зі снігоприбиральним обладнанням - віддалені райони міста. Вивезення снігу здійснюватиметься самоскидами на визначені місця його накопичення. Підприємство веде також переговори із субпідрядними організаціями щодо залучення додаткової техніки для ліквідації наслідків негоди.

Усі новини