Інклюзивна освіта у Кропивницькому: рівні можливості для кожного

П'ятниця, 27 вересня 2024 17:48

Навчання для відповідальних за організацію інклюзивної освіти у кропивницьких загальноосвітніх закладах відбулося у Кропивницькому інклюзивно-ресурсному центрі №2 сьогодні, 27 вересня.

Участь у заході взяла начальниця управління освіти Кропивницької міської ради Лариса Костенко, модераторами івенту були фахівці ІРЦ, а учасниками -  відповідальні за організацію інклюзивного середовища у закладах освіти міста.

Перш ніж розпочати інформаційний і практичний блоки навчання, учасників привітала очільниця управління освіти Лариса Костенко.

- Сьогодні у сфері інклюзії працює багато фахівців і важливо, щоб їхня робота була якісною, щоб вони могли створювати освітнє середовище рівне для всіх дітей. Завдання педагогів і консультантів із інклюзії готувати суспільство прийняти цих діток, а тому треба розібратися з новаціями, щоб знати, що і як треба робити. Не менш важливою є комунікація з батьками для розуміння, яких краще фахівців долучати до освітнього процесу їхніх дітей, - зазначила Лариса Костенко і побажала усім учасникам успішного навчання.

Директорка ІРЦ №2 Вікторія Готішанта пояснила адаптацію і модифікацію навчальних програм, після чого учасники навчань розділилися на три підгрупи і продовжили практичне навчання на різних локаціях.

Після івенту з  відповідальними за організацію інклюзивного середовища у закладах освіти міста наступну зустріч фахівці інклюзивно-ресурсного центру проведуть з батьками дітей, які потребують інклюзивного навчання.

Усі новини