Громада міста - побратима Крефельда передала Кропивницькому сучасний спеціалізований автомобіль для вивезення сміття

Понеділок, 30 вересня 2024 17:06

Новий сучасний і потужний автомобіль для вивезення сміття  передала Кропивницькому громада міста Крефельда. Сміттєвоз поповнив транспортний парк КП "Ритуальна служба – Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування".

Ключі від спецтехніки та документи на нього передав директору комунального підприємства Юрію Вісяникову заступник міського голови Михайло Бєжан, який нещодавно повернувся із відрядження з німецького міста – побратима Крефельда.

Делегація Кропивницького, до складу якої також увійшли депутат обласної ради від міста Ігор Волков та депутат міської ради Василь Рубан, опрацювала плани подальшої співпраці міст у економічній, комунальній  та соціально-культурній сферах.

- Від всієї громади обласного центру, від кропивничан щиро дякуємо жителям Крефельда, мерії міста та особисто бургомістру Франку Маєру за виявлені увагу і допомогу, - відзначив Михайло Бєжан. – Це черговий благодійний крок від наших німецьких партнерів. Зараз, коли триває третій рік повномасштабного вторгнення російського агресора на українську землю, для нас цінною і необхідною є будь-яка допомога наших міжнародних партнерів, громад європейських міст-побратимів, особливо у сфері житлово-комунального господарства.

Із новою технікою відразу ознайомився заступник міського голови Олександр Вергун.

- Сучасний спеціалізований автомобіль дозволить нам вирішити достатньо складну проблему – навести лад на територіях кладовищ у Кропивницькому, - звернув увагу посадовець. – Цей сміттєвоз достатньо економічний у експлуатації, він здатен потужно ущільнювати завантажені відходи, щоб виконувати мінімальну кількість рейсів.

За інформацією Юрія Вісяникова, сміттєвоз обслуговуватиме чотири кладовища у Кропивницькому – Далекосхідне, Старобалашівське, Масляниківське та селища Нового. На цих цвинтарях вже встановлені об’ємні контейнери для збору відходів і відтепер їх транспортування на полігон буде здійснюватися оперативно.

Усі новини