Голос України звучить в ефірі всього світу: кропивничани долучилися до написання радіодиктанту національної єдності

П'ятниця, 25 жовтня 2024 16:38

Ювілейний, 25-ий радіодиктант Національної єдності, присвячений   Дню української писемності та мови, писали сьогодні, 25 жовтня, українці не лише у нашій державі, а в багатьох куточках світу.

Долучилися до написання диктанту і кропивничани: писали у навчальних закладах, бібліотеках, організаціях. Разом із працівниками Кропивницької міської ради та Новенського старостинського округу  текст Оксани Забужко, який читав письменник, музикант, екоактивіст і військовий Павло Вишебаба, писали і заступник міського голови Олександр Мосін та керуюча справами виконавчого комітету Світлана Балакірєва.

- Третій рік поспіль радіодиктант Національної єдності відбувається в умовах повномасштабного вторгнення росії в Україну. Тому сьогодні, як ніколи, наша місія -  об’єднатися заради України, заради нашої мови. В усіх містах і селах нашої держави, на окупованих територіях, далеко за межами країни однією, єдиною нашою метою є єднання українців, - відзначила перед початком радіодиктанту Світлана Балакірєва і побажала усім успішного написання.

Хоча основною метою написання радіодиктанту Національної єдності було єднання і самоідентифікація нас, як української нації, все ж перевірити текст диктанту на грамотність можна.

Роботи прийматимуть онлайн та офлайн. Надіслати текст диктанту можна паперовим листом за адресою: 01001 м. Київ, вул. Хрещатик, 26. Важливо, щоб на штемпелі була дата не пізніше 27 жовтня або сфотографувати/відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 28 жовтня на адресу rd@suspilne.media.

Після оприлюднення тексту радіодиктанту електронні листи не прийматимуть. Усі надіслані роботи перевірить фахова комісія.

Текст радіодиктанту буде оприлюднено 28 жовтня, об 11:00 на сайті Українського Радіо та на сайті Суспільне Культура.

Усі новини