Фінансова гра — шлях до успіху в реальному житті

Четвер, 22 серпня 2024 15:06

На запрошення Державної установи «Молодіжний Всеукраїнський Центр» та громадської організації «Енергія молоді» Кропивницький Центр підтримки підприємництва  долучився до всеукраїнського табору, спрямованого на залучення молоді до волонтерської діяльності.

У рамках проєкту для молоді  міста Знам’янка фахівчині ЦПП Анастасія Полтавчук та Анастасія Чередник  провели фінансово-економічну гру «Життєвий капітал». За ігровим столом сиділи «випадково не випадкові» люди, які допомагали один одному досягати цілей, проходити свої уроки.

Учасники гри навчилися розраховувати фінансову подушку безпеки, генерувати нестандартні рішення: продавати банківське золото та купувати квартири з більшим пасивним доходом, шукали додаткові джерела доходу, вибудовували взаємини з іншими гравцями, керували грошима, відслідковували витрати і тримали фокус на стратегічній цілі, приймали фінансові рішення в умовах високого тиску відповідно до своїх цінностей та цінностей партнерів, дискутували та замінювали стратегії , що не працюють на ті, які приносять фінансовий успіх, практикувалися у веденні бізнесу, прораховували фінансові ризики.

Результати гри були, як і в реальному житті: збанкрутіння, незаплановані витрати, отримання спадщини, благодійність, розуміння, що валютний ринок, цінні папери та земельний ринок – найактуальніші ринки вкладень.

Грали лише одне коло фінансової незалежності, що дає розуміння, з якими грошима точно впорається учасник, що кожна транзакція впливає на фінансове становище.

Ціль гри - допомогти учасникам усвідомити свій статус і напрацювати навичку керувати своїм капіталом.

Усі новини