Енергетична безпека Кропивницького в осінньо-зимовий період — на контролі міської влади

П'ятниця, 27 вересня 2024 14:33

Готовність енергетичних і теплогенеруючих об’єктів до зими переходить у топ щоденної фахової аналітики.

В умовах війни, необхідно, що називається, на власні очі бачити і з перших вуст чути, що зроблено і які варіанти виходу із надзвичайних ситуацій у разі блекауту.

Днями в обласній військовій адміністрації відбулася нарада під керівництвом начальника ОВА Андрія Райковича, де вчергове обговорили можливості як територій, громад, обласного центру зокрема, так і теплогенеруючих підприємств.

- Разом з енергетиками і тепловиками проаналізували поточний момент і спільні дії, якщо ворог вдасться до знищення енергосистеми. На жаль, вже мали подібні гіркі приклади, - зазначив Андрій Райкович. - Задача актуальна і незмінна – нарощувати потужності альтернативної енергетики. Когенерація на порозі зими – це гарантія мати якісну напругу на стратегічних об’єктах. Комунікуємо не лише з профільними міністерствами, а й з міжнародними партнерами.

Тему прискорення реалізації проєкту зі встановлення когенераційних установок обговорили сьогодні, 27 вересня, під час наради заступник міського голови Олександр Мосін з керівниками відповідних підрозділів.

- Підготовка до осінньо-зимового періоду сьогодні — надважливе завдання, тож потрібно усім виконавчим ланкам перебувати у постійному діалозі і тримати на контролі виконання запланованих робіт, щоб до початку опалювального сезону ми підійшли зі стовідсотковою готовністю. До старту опалювального сезону обов’язково буде збудований енергоострів, який у разі блекауту забезпечить альтернативною енергією частину міста. Днями ми відпрацювали навчання і алгоритм дій у разі виникнення надзвичайної ситуації, тож кожна служба знає свої завдання, - повідомив Олександр Мосін.

Посадовець також наголосив, що всі Пункти незламності мають бути готові до роботи у будь-який момент і повністю укомплектовані усім необхідним, щоб у разі настання блекауту містяни мали змогу зарядити телефони, зігрітися і скористатися інтернетом.

На нараді керівники виконавчих органів отримали відповідні доручення, щоб забезпечити планову підготовку до проходження осінньо-зимового періоду.

Енергетична самостійність Кропивницької громади – це теж перемога над ворогом. 

Усі новини