«Екостайл» закликає мешканців приватного сектора забезпечити проїзд транспорту для вивезення побутових відходів

Четвер, 29 лютого 2024 16:58

У Кропивницькому компанія «Екостайл», що займається вивезенням твердих побутових відходів, закликає жителів приватного сектору здійснити біля власних домоволодінь обрізку дерев, що ростуть поруч з дорогою і заважають вільному руху спецтранспорту.

«Згідно з Правилами благоустрою території міста Кропивницький (підпункту 6.17. пункту 6) саме власники ділянок/дерев повинні забезпечувати безперешкодний проїзд спецтранспорту. Наразі ж у місті є чимало вулиць, де через несвоєчасну обрізку дерев, сміттєвози «Екостайлу» зазнають регулярних механічних пошкоджень», – йдеться в повідомленні.

«Екостайл» забере обрізане гілля з локацій збору відходів. Для цього його треба попередньо подрібнити та виставити у в’язанках розміром 50х50х50 см. Також, додають в компанії, важливо дотримуватися Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10.04.2006 №105.

Зокрема:

  •  не допускається садіння деревних порід з низько опущеною кроною та низько звисаючими гілками;
  • віддаль від будівель, споруд до дерев та чагарників потрібно приймати від краю проїжджої частини вулиць до стовбурів дерев – 2 м, до чагарників – 1 м.

Дані нормативи застосовуються до дерев з діаметром крони не більше 5 м і повинні бути відповідно збільшені для дерев з кроною більшого діаметру.

«Дотримання цих норм – це практичний крок для забезпечення безперешкодного руху спецтранспорту та ефективного вивезення відходів на вулицях приватного сектору», – підсумовують в «Екостайлі».

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01