Донецький державний університет внутрішніх справ відзначив у Кропивницькому 63 роки від заснування

Середа, 17 квітня 2024 17:58

Сьогодні, 17 квітня, заступник міського голови Олександр Мосін взяв участь в урочистих заходах  з нагоди 63-річниці з дня заснування Донецького державного університету внутрішніх справ, який наразі базується у Кропивницькому.

- З великою повагою від імені усієї громади вітаю Донецький державний університет внутрішніх справ з річницею заснування. 63 роки багато це чимало — це як для кого,  але історія закладу засвідчує досить довгий шлях його формування від школи й училища до вишу.  Однак в усі часи ваш заклад формував і готує й зараз фахівців з патріотичною громадянською позицією і  професійною освітою.  Наразі в університеті навчаються понад  300 курсантів з області, і понад 100 з них із обласного центру.  Ми дякуємо вам  за роботу і активну участь в громадському житті міста, - зазначив Олександр Мосін.

Вітали заклад, його викладацький колектив та курсантів і студентів представники обласної влади, поліції та чи не найбільше учасники урочистостей чекали на виступ ректора університету Сергія Вітвіцького.

- За останні 10 років виш пережив 4 передислокації і 6 переїздів, але ми і далі працюємо над своїм розвитком.  Майже вдвічі збільшили штатний розпис, у викладацькому штаті більше 50 докторів наук, з них 40 професорів. Коли мене призначали, я брав рівняння на національні навчальні заклади. Вже п'ятий рік маю честь очолювати університет  і можу з упевненістю сказати, що залишилося зовсім небагато аби отримати цей почесний і потужний статус - національного. Ми маємо два навчально-наукових інститути, відокремлений підрозділ - академію поліції, 30 відділів, 24 кафедри... Співпрацюємо із 18 міжнародними організаціями, завдяки чому маємо потужний розвиток матеріально-технічної бази. У нас сучасні аудиторії, спортивні зали, бібліотеки - все те, що необхідне для підготовки молодих кадрів на високому рівні. Звісно, іще є над чим працювати, але не будемо усе озвучувати наперед, краще при наступній зустрічі будемо констатувати нові досягнення.

Разом із теплими словами привітань свої відзнаки отримали і кращі працівники університету. Звісно, ж найбільше нагород своїм колегам вручив сам ректор. А від міської ради та виконавчого комітету за сумлінне виконання службових обов’язків, проявлену ініціативу і наполегливість, високий професіоналізм та з нагоди 63-річниці Донецького державного університету внутрішніх справ  відзнак удостоєні завідувачка відділення міжнародного співробітництва Донецького державного університету внутрішніх справ Вікторія Москаленко та старший інспектор факультету № 1 Анатолій Ковальов. 

Усі новини