Депутати Кропивницької міської ради внесли зміни до бюджету громади: є кошти на харчування школярів, енергоносії, дитячий будинок сімейного типу і зарплати комунальникам

Четвер, 24 жовтня 2024 16:34

Засідання дев’ятої сесії Кропивницької міської ради восьмого скликання відбулося сьогодні, 24 жовтня. Депутати розглянули майже півтори сотні питань порядку денного.

Традиційно засідання сесії відкрив секретар міської ради Олег Колюка, закликавши усіх вшанувати пам’ять усіх захисників і захисниць, які віддали життя за свободу і незалежність України.

Одним із перших питань, яке розглянули депутати, стало внесення змін до рішення Кропивницької міської ради “Про бюджет Кропивницької міської територіальної громади на 2024 рік”.

За інформацією начальниці фінансового управління Любові Бочкової,  зазначеним рішенням міської ради залучаються до бюджету Кропивницької міської територіальної громади у 2024 році міжбюджетні трансферти на загальну суму  46,9 мільйона гривень, з них:

субвенція з держбюджету на забезпечення харчуванням учнів початкових класів закладів загальної середньої освіти на підставі постанови Кабміну від 04 жовтня 2024 року  №1145  в сумі  21,2 мільйона гривень по управлінню освіти;

субвенція з держбюджету на придбання обладнання, реконструкцію та капремонт їдалень (харчоблоків) закладів загальної середньої освіти у сумі 18,2 мільйона гривень та співфінансування з бюджету громади зазначеної субвенції  у розмірі 7,8 мільйона гривень по управлінню освіти;

субвенція з місцевого бюджету на придбання житла для розміщення дитячого будинку сімейного типу, що тимчасово переміщений (евакуйований) в межах України  у сумі 7,4 мільйона гривень по управлінню з питань захисту прав дітей та з бюджету територіальної громади пропонується виділити видатки на оформлення прав власності на будинок, земельну ділянку, на якій розташоване житло, на сплату податків, зборів і платежів  у розмірі 300 тисяч гривень;

інша дотація на оплату енергоносіїв закладів, у яких проживали внутрішньо переміщені особи  - 66,1 тисячі гривень по департаменту соціальної політики.

Крім того, за пропозиціями головних розпорядників коштів бюджету громади  по управлінню охорони здоров’я передбачили 1,1 мільйона гривень на облаштування відділення лікарняного банку крові та на монтаж і введення в експлуатацію генераторів.

За пропозиціями голів районних у місті рад зменшили обсяг іншої субвенції з бюджету громади в сумі 650 тисяч гривень - Подільського району - 150 тисяч гривень, Фортечного  - 500 тисяч гривень.

На 21,2 мільйона гривень збільшили капітальні видатки бюджету розвитку на реалізацію заходів Програми капітального будівництва та Головному управлінню житлово-комунального господарства на 21,8 мільйона гривень для надання фінансової підтримки КП «Теплоенергетик» для забезпечення виплати заробітної плати.

Депутати міської ради підтримали рішення про внесення змін до бюджету Кропивницької територіальної громади.

Усі новини