День Конституції у Кропивницькому: головне завдання українців - творити Соборну націю!

Середа, 28 червня 2023 14:47

Сьогодні, 28 червня, у Кропивницькому біля пам’ятника одному з фундаторів української державності Володимиру Винниченку відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня Конституції України.

Участь у заходах взяли керівники міста й області, представники депутатського корпусу, військовослужбовці та члени їхніх родин, волонтери, духовенство, студентська і учнівська молодь. 

- Свого часу мені випало брати участь в історичній події — створенні Конституції України. Нині наше основне завдання і сьогодні, коли триває війна, і завтра, коли переможемо, зробити нашу націю, нашу державу дійсно соборними. Щоб у всіх куточках України, від сходу до заходу, ми шанували одних і тих самих Героїв, одні і ті ж цінності. Необхідно, аби всі усвідомлювали, що наша історія це те, що ми створили, а не те, що нам записали наші гнобителі і вороги. Історію пишуть переможці, тому вона буде такою, якою її створять наші Воїни, котрі зараз  своїми грудьми, кров’ю, життями захищають Україну. Наш народ обов’язково здолає це зло, бо світло завжди перемагає темряву, - сказав співавтор Декларації про Державний Суверенітет України, Акту проголошення незалежності України та Конституції України, народний депутат першого скликання Володимир Шовкошитний.     

Цього дня державних нагород та почесних відзнак Кіровоградської області удостоїлися Захисники України, які нині серед нас і ті, котрі не повернулися з бою й стали до лав Небесного воїнства.

Військових і цивільних українців, які загинули від рук російських загарбників, вшанували хвилиною мовчання.  

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01