Бути успішним- це можливо! Молодь Кропивницького підвищує рівень життєвих навичок

Вівторок, 1 жовтня 2024 17:39

Управління молоді та спорту продовжує свою важливу місію з психосоціального розвитку та підтримки юнаків та юнок Кропивницького. Цього разу молодь міста отримала можливість стати учасниками корисної інфосесії, покликаної навчити студентство перетворювати мрію на мету та досягнути бажаного.

Цільовою аудиторією стали студенти віком від 16-23 років. Однак до заходу з цікавістю долучилися ще й викладачі закладів освіти обласного центру. - Чому саме ця тема? У сьогоднішніх непростих умовах багато факторів можуть збити з пантелику на шляху досягнення мети. Наразі важливо систематично мотивувати молодь та спонукати її до саморозвитку, адже в умовах війни психологічний стан будь якої людини потребує підтримки, а мозок- якісної інформації. Особливо це стосується студентів молодших курсів через вразливість вікової категорії, де часто фігурує проблема невпевненості у власних діях або думка, що головна мрія занадто «велика» та нездійсненна. Дуже часто навіть доросла людина не може обрати своє призначення і відповісти на питання «чого я дійсно хочу або чому не отримую результат?». Але ж простого бажання замало: аби «хочу» перетворилося на «маю» - треба розуміти власну цінність та знати алгоритми певних дій, які і приведуть до омріяного результату. Ми запросили одну з провідних спеціалісток - магістриню з психології бізнесу та управління персоналом, арт терапевта - Ольгу Фоміну, аби доступно та цікаво запропонувати молоді цінну інформацію та методи досягання мети, які дійсно спрацюють на майбутній успіх, - коментують актуальність тренінгу працівники управління молоді та спорту Кропивницької міської ради.

Інфосесія відбулася у Кіровоградському обласному центрі дитячої та юнацької творчості, в молодіжному центрі «Кома» (https://t.me/koma_krop ) . Її учасники ознайомилися із ключовими поняттями: мрія, ціль, бажання, дізналися як самоцінність впливає на результат, визначили основні сфери життя, зрозуміли як працюють афірмації з наукової та психологічної точки зору, обговорили процес формування нейронних звʼязків і здатність людини запрограмувати саму себе на успіх.

Психологиня Ольга Фоміна поділилася також формулою створення щоденника цілей і доступно розтлумачила важливість структурування власних мрій.

Ключовими тезами зустрічі стали:

- мрія є абстрактним ідеалізованим прагненням, яке не завжди підкріплене чітким планом, а ціль- чітко сформульоване деталізоване прагнення, направлене на певний результат;

- планування - дуже недооцінений і важливий процес на шляху до цілі;

- похвали забагато не буває: завжди хваліть та нагороджуйте себе за маленькі досягнення на шляху до великих;

- У мене є особиста дієва афірмація: коли я маю купу роботи та низку складних задач, я в момент кажу собі: «це легко» починаю працювати і в мене завжди все виходить. Ця фраза стала моїм робочім гаслом і завжди допомагає. Тепер, завдяки науково-психологічному поясненню я розумію чому , - поділилася з аудиторією гостя заходу, доцент кафедри економіки менеджменту та комерційної діяльності - Тетяна Грінка.

Трохи Нейропсихологічних цікавинок: - протягом 21 дня формується нейронний зв’язок, а до 45 днів відбувається формування нової несвідомої позитивної установки, тобто доведення нової думки до автоматизму;

- якщо людина у будь який спосіб програмує себе на те, що все бажане -можливо, то відбувається формування нового нейронного зв’язку, який формує позитивну установку і впливає на досягнення цілі.

Усі новини