Будівництво «Арки» по вулиці Ельворті у Кропивницькому здійснюється за графіком: хід та якість робіт перевірила Укрзалізниця

Четвер, 6 червня 2019 19:28

Головний інженер Одеської залізниці Павло Чекалов висловив задоволення якістю робіт та темпами  будівництва арки у залізничному насипі по вулиці Ельворті у Кропивницькому.

- Я на власні очі пересвідчився, що графіки виконання робіт витримуються і 15 червня, як ми і планували залізничне сполучення по станції Кропивницький буде відновлене. Міська влада дотримує слова, а для нас це важливо. - відзначив Павло Чекалов. – Ми пішли назустріч проханню міського голови Кропивницького, оскільки розуміємо важливість розвантаження однієї з головних транспортних магістралей міста. Хочу також, щоб кропивничани розуміли складність процедури надання такого довгострокового «вікна» у припиненні руху потягів саме у літній сезон. Крім того, зміни схем суттєво ускладнили рух вантажних потягів до портів Чорного моря. Але залізничники теж користаються моментом і ми проводимо тут, на дистанції, масштабні ремонтні роботи на залізничному полотні, хоч планували їх на осінь, по завершенні літнього періоду експлуатації.

А роботи над засипанням піщано-щебеневою сумішшю гофрометалевої труби тіла майбутньої арки продовжуються. Особливо ретельно контролюється процес ущільнення ґрунту. Кожної години спеціалісти львівської сертифікованої лабораторії виконують дослідження щільності суміші і. як показують результати аналізів, вона є навіть вищою за проектну – 95%-98%.

- Бригади будівельників витримують набраний темп і вкладаються у затверджений стислий графік, адже ми маємо відповідні  зобов’язання перед Укрзалізницею, - наголосив заступник міського голови Олександр Мосін. – Але після завершення монтажу тунелю і відновлення руху потягів,  на нас чекають не менш складні завдання. Спеціалісти Кропивницького ВКГ вже завершують у цьому місці заміну трубопроводів водопостачання, після цього настане черга реконструкції каналізаційного колектора і лише потім ми будемо облаштовувати нове асфальтове покриття дороги по вулиці Ельворті і капітально ремонтувати його по інших вулицях цієї транспортної магістралі.

Усі новини