Бібліотечна планета Кропивницького

Середа, 2 жовтня 2024 15:09

Бібліотеки — це місця, де оживають мрії та відкриваються нові світи. Це простори, де кожен може знайти щось для себе — від захопливих пригод до самоідентифікації. Вони не лише зберігають наші знання, а й об'єднують людей, допомагають розвиватися та вчитися

30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек - об'єднало користувачів та бібліотекарів Кропивницького у теплому родинному колі книгоманів.

З нагоди професійного свята у бібліотеці-філії №1 відбулися цікаві заходи: бібліотечний non-stop «Дух пізнання, розуму і сили» та день бібліографії «Дивовижний світ книжковий». Корисною і пізнавальною була інформаційна година «Наші мудрі друзі – енциклопедії».

http://surl.li/fchzgn

У бібліотеці-філії №2 міста Кропивницького відбувся День відкритих дверей «Бібліотека запрошує друзів». Бібліотекарі провели бібліодесант «Твоя бібліотека поруч», а користувачі юнацького віку взяли участь в молодіжному бібліоквесті «Таємниці книжкових полиць».

http://surl.li/rltogu

День відкритих дверей на ганку бібліотеки-філії №5 розпочався зі святкових вітань і життєрадісної музики. Оглядові екскурсії познайомили користувачів з інформаційними послугами, що надає бібліотека. А наприкінці всіх чекав приємний сюрприз – виставка творчих робіт народної майстрині Ольги Тимофієвої «Осінній блюз». Враженнями від свята відвідувачі поділилися під час кави-брейк та позитив-акції «Я люблю бібліотеку!».

http://surl.li/hgejly

До Всеукраїнського дня бібліотек, 26 вересня, у бібліотеці-філії №6 імені Леоніда Куценка відбувся бібліотечний бульвар "Бібліотека - світ нових можливостей". Відвідувачі книгозбірні ознайомилися з останніми новинками літератури, представленими у бібліотеці, а також взяти участь у "дегустації" книжок.

http://surl.li/oerhbg

28 вересня до Всеукраїнського дня бібліотек бібліотекою-філією №7 було проведено День відкритих дверей «Бібліотека – простір нових можливостей». Протягом дня відвідувачі бібліотеки знайомилися з новими цікавими книгами, періодичними виданнями, переглядали відео про бібліотеки світу, провели фотосесію «Я люблю свою бібліотеку».

http://surl.li/evkbam

У бібліотеці-філії №8 відбувся захід «Бібліотека – інтермедійна платформа сучасності». Протягом дня бібліотекарі проводили екскурсії до книгозбірні «З книгою я відкриваю світ». Юних користувачів чекали цікаві лабіринти для допитливих під назвою «Скарбниця книжкових премудростей». А завдяки асоціативній грі «Бібліотекар на хвилину», бажаючі спробували себе в ролі працівника абонемента.

http://surl.li/tuunwu

Бібліотека-філія №9 відсвяткувала День бібліотек долучившись до акції "Читай-компанія мандрує регіном", разом із учнями 2 класу Лелеківської гімназії.

http://surl.li/iolkro

У бібліотеці-філії №10 День відкритих дверей пройшов під гаслом "Наші серця для Вас відкриті!". Бібліотекарі підготували для відвідувачів насичену і цікаву програму: бібліотечний урок "Книги – наші друзі"; конкурси "Стежинами казок", "Кращий знавець казок та мультфільмів", "Упізнай казку", інформаційний брифінг "Пізнаючи таємниці книжкового світу". Зацікавила читачів і фотосушка «Експозиція світлин бібліотеки», де представлені фото активних учасників родин книгозбірні.

http://surl.li/dsfgna

Працівники бібліотеки-філії №12 почали готуватися до свята заздалегідь та оголосили акції "Книги з добрих рук" та "Квітка бажань у бібліотеці". Відвідувачі книгозбірні із задоволенням записували свої бажання на пелюстках квітки та пригощалися смаколиками. Ті, хто прийшов за книжками в цей день, долучилися до фотосету "Зроби комплімент прочитаній книзі".

http://surl.li/ilmtar

У бібліотеці–філії для дітей №13 в честь Всеукраїнського Дня бібліотек, 28 вересня, пройшов день відкритих дверей з назвою «Час читати!». Протягом дня для новачків, які вперше відвідали установу, чекала екскурсія книжковим фондом, та знайомство з книжковою виставкою нових надходжень «Дегустація літературних новинок». Для відвідувачів було проведено вікторину «Впізнай літературного героя та відгадай твір».

http://surl.li/jhdwew

Захід у бібліотеці-філії №14 називався "Бібліотека: від створення до сьогодення". Відвідувачам розповіли історію бібліотеки і показали. хроніку бібліотечного життя "Будні і свята нашої бібліотеки". Було проведену гру-вікторину " Подорож у бібліотечну країну". Для учасників арт-студії "Дика м'ята" провели майстер-клас "Ліхтарику, засяй", під час якого діти виготовили чудові ліхтарики, які можуть світити в темряві.

http://surl.li/sykxhf

День Відкритих дверей «Буквомісто» розпочався у бібліотеці-філії №17 з привітання бібліотекарів відвідувачами. Протягом дня всі охочі взяли участь в акції «Рекламна дошка «Читачі рекомендують», де пропонували книгу на свій смак, вікторині «Що Ви знаєте про бібліотеку?» та познайомилися із книжковими новинками.

http://surl.li/uyirof

У бібліотеці №18 відбувся День відкритих дверей "Цей дивосвіт – бібліотека". Протягом дня «Подорожували книжковими полицями», гралися у гру "Я - бібліотекар!", знайомилися з книжковими новинками, долучалися до акції "Приведи друга/подругу у бібліотеку!". На вулицях 101 мікрорайону відбувся ліб-моб "Як пройти в бібліотеку?".

http://surl.li/awzbqa

Святкову, веселу програму приготували бібліотекарі філії №19 для свої читачів. Діти вирушили у захопливу подорож світом книг: впізнавали героїв та твори під час вікторини «Мандруємо неймовірними світами», відгадували казкові речі з торбинки під час запитайки «Бюро знахідок». На абонементі для учнів 6-9 класів гості міркували та порівнювали дорослі видання з дитячими, шукали відмінності.

http://surl.li/ulhevl

«Читай-компанія мандрує регіоном» під таким гаслом відбулася акція в бібліотеці-філії №21 м. Кропивницького. Активні читайлики долучились до літературної вікторини "Бібліотечний ерудит" та взяли участь у квесті «Джуді Муді віщує майбутнє». Бібліотекар читальної зали ознайомила присутніх з книжковою виставкою «Читай. Твори. Грай!». Розповіла про книжкову «лікарню» та показала як правильно «лікувати» пошкоджені книжечки.

http://surl.li/dcqlni

Напередодні професійного свята Центральна міська бібліотека для дітей запросила всіх кропивничан та гостей міста на День відкритих дверей «Бібліотека – світ твоїх можливостей!». Протягом дня відбулися різноманітні активності, які дозволили відвідувачам поринути у атмосферу книгозбірні: екскурсія «Родиною до бібліотеки», майстер-клас «Вчимося бути лялькарями», ігродром «Стежками премудрих казок». Серед безлічі активностей особливо вирізнялася книжкова виставка «Read in ENGLISH». Вона презентувала англійські книги, які стали в нагоді дітям, зацікавленим вивченням іноземних мов.

http://surl.li/azgxwr

Бібліотекарі Центральної міської бібліотеки ім. Володимира Панченка запропонували своїм користувачам завітати до книгозбірні на День відкритих дверей «Храм книги у вік інформації». До уваги відвідувачів бібліотечні фахівці підготували низку пізнавальних бібліо-паті, зокрема – перегляди літератури, інформаційні огляди, екскурсії, презентації новинок тощо. З роботою бібліотеки та її бібліотекарів користувачів познайомила книжкова виставка відділу абонементу «Віват, бібліотекарю!».

http://surl.li/rjobcx

Усі новини