Безпечне місто - вкрай важлива складова існування держави, довіри народу до влади

Вівторок, 10 липня 2018 15:49

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович взяв участь у нараді з питань взаємодії органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з територіальними підрозділами національної поліції. Як зауважив міський голова, обласний центр дислокує ядро усіх правоохоронних структур.

- У Кропивницькому — четверта частина населення області і, зрозуміло, що проблем вистачає, – зауважив Андрій Райкович. - Разом із тим, я як міський голова, одразу налаштував депутатський корпус, виконавчий комітет на системну підтримку і співпрацю з правоохоронними органами.

У грудні 2015 року, коли Андрій Райкович став міським головою, обсяг допомоги, взаємодії з правоохоронними органами становив 100 тисяч гривень. Відповідної програми, стратегії, проектів у напрямку “Безпечного міста” не було взагалі. У 2016 році на реалізацію першого етапу профільної програми з міського бюджету було вже виділено 2 млн. 240 тис. грн. У 2017 році загальний обсяг фінансових ресурсів становив вже 4 млн. 366 тис. грн. І у поточному році планується майже 7 млн. грн.(6 млн. 966 тис. грн.).

Програма спрямована на впровадження у Кропивницькому системи відеоспостереження і відеоконтролю на території міських об'єктів, де масове скупчення людей, громадського транспорту, де потенційно криміногенні ділянки міста. Оперативна інформація надходитиме до центру управління системою. Зрозуміло, що з цих коштів, як субвенцію, половину ресурсу скеровано для придбання спецтехніки, спорядження, засобів відображення інформації, спецавтотранспорту для оперативних груп під час проведення антитерористичних операцій для управління СБУ області. Разом із тим місто не залишило без уваги жодної актуальної потреби для підрозділів національної і патрульної поліції, а також нацгвардії: від технічного оснащення, комп'ютерної техніки — до автозапчастин, ремонту опалення приміщень, більше 120 автопокришок і спецметалоконструкцій. У Кропивницькому вже розпочали встановлення відеокамер на першочергових критично важливих об'єктах. Створений у міській раді відділ з питань запобігання і виявлення корупції та взаємодії з правоохоронними органами систематично у обох форматах разом із представниками міської поліції проводить наради щодо стану розслідування справ з викрадення комунального майна, стихійної торгівлі, контролю за діяльністю пунктів збору металу.

- Картину реального стану справ я отримую щодня перед планеркою, – повідомив міський голова. – Маю безліч звернень від людей про вкрадені оградки, могильні плити, квіти на цвинтарях. Сотні кущів дорогих квітів вирвали на центральних клумбах міста. Про вкрадену Набережну я вже просто не нагадую! А як бути з наркопритонами?! Чому жодної продуктивної реакції ваших підрозділів на десятки оголошень, номерів телефонів на стінах, дверях будинків уздовж вулиць?! Кожен школяр знає, що то за номери, а ви хіба не знаєте?! Насамкінець Андрій Райкович зауважив, що громада чекає від правоохоронців професійної, відповідальної, оперативної служби. Безпечне місто, безпека людського життя, громадський порядок, та ще в умовах, коли на Сході не припиняються обстріли і гинуть військові, страждають люди — це вкрай важлива складова існування держави, довіри народу до влади.

Усі новини