Антиковідна база у Кропивницькому готова протистояти небезпечному вірусу, але вакцинуватися варто активніше

Понеділок, 1 листопада 2021 13:33

Епідеміологічна ситуація в  Україні залишається напруженою, небезпечним є постійне зростання рівня захворюваності на коронавірус. Кіровоградська область - одна з двох в Україні, де ще тримається «жовта зона», але її територія перебуває в повному оточенні «червоною».

Сьогодні, 01 листопада, під час щопонеділкової апаратної наради Кропивницький міський голова Андрій Райкович поставив вимогу галузі охорони здоров'я міста забезпечити максимальну взаємодію, взаємодопомогу і координацію зусиль в організації стабільної роботи антиковідних центрів і безперебійного проведення кампанії з вакцинування.

- Ситуація із галопуючим CОVID-19 змушує містян таки йти вакцинуватися, а у багато з них до цього часу не уклали декларації із сімейними лікарями, тому доводиться більше часу витрачати на реєстрацію в черзі на щеплення. Майже по півгодини йде на одного пацієнта, - акцентував увагу Андрій Райкович. - Разом із тим, я й сьогодні, і щодня закликатиму кожного, хто іще не вакцинувався, негайно прийти чи до центрів масової вакцинації, чи до пунктів вакцинації  в поліклініках і отримати  перше, а потім і друге щеплення.

Андрій Райкович повідомив, що минулого тижня, паралельно із приїздом Прем'єр - міністра на Кіровоградщині перебували фахівці від МОЗу, які інспектували медичні заклади і цікавились наявністю кисню, станом ковідних баз, перебігом лікувального процесу, потребами медиків. Вони схвально оцінили рівень роботи стаціонару в Кропивницькій центральній міській лікарні  на Валах.

- Але,  дорогі земляки, нам жодного стаціонару не вистачить, якщо ви не почуєте лікарів і не зробите щеплення. Сьогодні 95% тяжкохворих -  не провакциновані! Які іще потрібні аргументи? Грім не просто грянув, а гримить щодня й щоночі. Це не той випадок, коли грають із долею, - переконаний міський голова.

Спеціалісти управління охорони здоров'я отримали завдання щодня контролювати запаси кисню, бути на постійному зв'язку з його постачальниками, щоб місто, у жодному разі, не залишились із порожніми кисневими системами. Водночас управління охорони здоров’я забезпечить контроль формування додаткових змін анестезіологів, за рахунок  залучення бригад  із пологового будинку  та лікарні швидкої медичної допомоги, які вахтовим методом працюватимуть в ковідній базі на Валах.

Усі новини