Андрій Табалов: якщо підприємство не може виконати професійну обрізку дерев, необхідно змінити виконавця робіт

Вівторок, 23 квітня 2019 14:23

Питання утримання зелених насаджень у Кропивницькому залишається актуальним. На цьому акцентував увагу секретар міської ради Андрій Табалов під час апаратної наради сьогодні, 23 квітня.

Про важливість для міської влади знайти правильний шлях вирішення проблеми якісної обрізки дерев свідчить проведення першого у 2019 році Дня депутата з внесенням до його порядку денного питання дотримання належних правил догляду за зеленими насадженнями на території Кропивницького.

У роботі депутатського дня, крім керівників виконавчих органів та депутатів, взяли участь науковці і екоактивісти. Андрій Табалов звернув увагу, що головним питанням обговорення стала так звана омолоджувальна обрізка дерев.

- Дискусія пройшла досить конструктивно, - відзначив очільник депутатського корпусу. - Надзвичайно корисною і інформативною виявилася доповідь декана природничо-географічного факультету ЦДПУ ім. В. Винниченка Олександра Гулая, який надзвичайно детально пояснив, яким чином необхідно проводити обрізку зелених насаджень та якою має бути стратегія їх висадки і збереження.

Це свідчить про те, що місту не потрібно шукати консультантів з даного питання в інших регіонах. Необхідно працювати з нашими фахівцями – зокрема, викладачами природничо-географічного факультету і залучати їх до роботи комісії по визначенню стану зелених насаджень.

Також секретар міської ради закликав керівників профільних виконавчих органів міської ради взяти до уваги усі поради фахівців та якнайшвидше починати впроваджувати їх в роботу.

- Пройшов тиждень після депутатського дня, і ми знову стали об’єктом критики через омолоджувальну обрізку у парку Перемоги, - наголосив Андрій Табалов. - Як мінімум, нам повинні пояснити, що там відбувається, бо цього ні я, ні депутати, ні громада міста не знають.

Щоб розібратися у ситуації, секретар міської ради доручив винести питання непрофесійної обрізки дерев, зокрема на території парку Перемоги, на засідання постійної депутатської комісії з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.

Андрій Табалов підкреслив, що міська рада має право від підрядника вимагати кваліфікованого виконання роботи, бо платить за це кошти з міського бюджету. Якщо виконавець робіт не в змозі виконувати свою роботу належним чином, треба міняти підрядну організацію на більш професійну.

Усі новини