Андрій Табалов: міська влада Кропивницького має взяти на себе фінансування двох притулків для тварин-безхатьків

П'ятниця, 12 червня 2020 10:10

У четвер, 11 червня, секретар міської ради Кропивницького Андрій Табалов відвідав притулок для безхатніх тварин ветеринарно-реабілітаційного центру громадської організації захисту тварин "БІМ".

Метою зустрічі стало ознайомлення з умовами перебування тварин у притулку, окреслення спільно з волонтерами обсягів робіт, які необхідно виконати на його території, та визначення кола проблем, з якими зоозахисникам доводиться мати справу щодня. Також Андрій Табалов привіз кілька мішків крупи для приготування їжі підопічним притулку.

Очільник депутатського корпусу вже давно переймається проблемою безпритульних тварин. Він особисто допомагав придбати матеріали для паркану навколо притулку “Щасливий пес” і разом з активістами встановлював його. Крім того, Андрій Табалов підтримав зоозахисні організації, коли вони подали петицію до міської ради з проханням надати фінансування притулкам, які підтримують свою діяльність тільки завдяки підтримці небайдужих кропивничан.

- Наразі тут мешкають понад 300 тварин, ними опікуються 12 волонтерів. Притулку допомагають небайдужі кропивничани,: хто їжею, хто грошима. Але цього все одно мало, - розповіла голова громадської організації захисту тварин "БІМ" Катерина Дорош. - Щомісяця на утримання та лікування тварин треба близько 70 тисяч гривень, тільки на щеплення необхідно 45 тисяч гривень. Для нас це непосильна сума, притулок постійно в боргах.

Секретар міської ради зауважив, що нині волонтери працюють на “розрив”. Активістам доводиться самостійно утримувати притулок, доглядати хворих тварин, у той самий час їм треба постійно шукати кошти на всі потреби чотирилапих.  

- У цій ситуації я бачу єдиний правильний вихід - міська влада має взяти на себе фінансування двох притулків для безхатніх тварин, якими опікуються зоозахисні організації “БІМ” та “Щасливий пес”, - наголосив Андрій Табалов. - Я особисто наполягатиму, щоб у бюджет міста на 2021 рік заклали необхідну суму коштів на харчування притулківських котів та собак. Крім того, задля безпеки чотирилапих і людей, які живуть поруч, міська влада має встановити паркан навколо притулку “БІМ”. Для “Щасливого пса” ми з активістами минулого року такий паркан вже встановили.

Андрій Табалов звернув увагу на велику потребу вольєрів для  притулку ГО “БІМ”. Посадовець відзначив, що вже є досвід перемоги подібного проекту у конкурсі “Громадський бюджет”, який подавали представники громадської організації “Щасливий пес” і цього року у притулку за кошти бюджету участі будуть встановлені нові вольєри. Таким самим шляхом Андрій Табалов запропонував піти волонтерам з організації “БІМ”.

Найближчим часом секретар міської ради відвідає з робочим візитом притулок для безхатніх тварин “Щасливий пес”.

 

Усі новини