Андрій Табалов: 100 днів на посаді секретаря міської ради

Вівторок, 24 січня 2017 12:34

Підсумки діяльності за перших 100 днів роботи на посаді секретаря міської ради стали головним питанням на прес – конференції Андрія Табалова сьогодні, 24 січня.

Андрій Табалов ознайомив представників засобів масової інформації з основними функціями секретаря міської ради, серед яких підготовка сесійних засідань, питань, що виносяться на розгляд міської ради, контроль за виконанням рішень, забезпечення оприлюднення проектів рішень ради, координація діяльності постійних депутатських комісій, організація за дорученням міськради проведення референдумів, виборів, спрямовання та контроль діяльністі підпорядкованих виконавчих органів.

У сфери відповідальності секретаря міської ради перебувають чотири виконавчих органи міської ради: управління апарату ради, відділ по роботі із засобами масової інформації, відділ з питань внутрішньої політики та архівний відділ.

За час перебування на посаді секретаря Андрій Табалов розглянув 142 звернення від мешканців міста, з яких 81 було вирішено. Від депутатів за звітний період надійшло 455 звернень і 187 запитів. Андрій Табалов також проінформував журналістів про проведення двох депутатських днів, на яких розглядалися питання роботи Завадівського сміттєзвалища та КП "Теплоенергетик" та однієї виїздної робочої зустрічі на території пологового будинку №1 у Кропивницькому.

- Ми активно використовуємо проведення Днів депутата у міській раді, бо це найефективніший метод оперативного донесення всієї важливої інформації до депутатського корпусу, - відзначив Андрій Табалов. – У роботі депутатських днів беруть участь провідні спеціалісти, фахівці і інформація, яку вони надають лягає в основу прийняття рішення. Це надзвичайно важливо. Хочу сказати, що рішення з основних питань сьогодні приймаються тридцятьма і більше голосами, що є непоганим показником і свідчить про достатню інформованість та мотивацію депутатів.

Такий підхід буде впроваджуватися і в подальшій діяльності міської ради, запевнив секретар міської ради. Питання регулювання чисельності тварин – безхатченків на території міста стане темою чергового Дня депутата, який заплановано на 16 лютого.

Минулого року у міській раді була вперше впроваджена нова форма комунікації влади з громадськістю – система електронних петицій. За інформацією Андрія Табалова, станом на 31 грудня 2016 року на розгляд міської ради надійшли 71 електронна петиція, з яких 17 набрали 450 і більше підписів громадян. 54 петиції, що не набрали достатньої кількості голосів, були розглянуті за процедурою опрацювання звернень громадян.

Під час прес – конференції Андрій Табалов детально зупинився на впроваджених за його ініціативи позитивних практиках і новаціях.

- Важливим, - підкреслив секретар міської ради, - вважаю запровадження депутатських звітів перед виборцями у форматі обов'язкової присутності на них керівників управлінь і відділів міської ради. У такому випадку мешканці мікрорайонів з перших вуст дізнаються про перспективи вирішення питань, які вони порушують . А депутат, у свою чергу, має можливість ефективніше контролювати всі процеси на виборчому окрузі.

Безперечно сприятиме підвищенню продуктивності діяльності постійних депутатських комісій запроваджена практика звітування їхніх голів перед депутатським корпусом, переконаний Андрій Табалов. І, нарешті, організація он-лайн трансляцій

засідань сесій та постійних комісій підтверджують наміри міської ради працювати відкрито і публічно, що знайшло своє відображення у всеукраїнському рейтингу публічності, в якому Кропивницький посідає 5 місце.

До свого активу секретар міської ради зарахував прийняття важливих для всієї громади рішень. Перш за все – це вчасно прийнятий бюджет міста та галузеві програми соціально – економічного розвитку Кропивницького, що дозволяє вже з перших днів 2017 року реалізовувати заплановані заходи у всіх сферах життєдіяльності обласного центру.

Усі новини