Альона Ворона: кропивничани, не крадіть висаджені на клумбах квіти – це окраса нашого міста!

Четвер, 21 березня 2024 11:34

   Попри війну усі кропивничани хочуть, аби місто було благоустроєним і гарним, бо це додає оптимізму і віри у нашу перемогу. У цьому переконана головна агрономка комунального підприємтсва “Благоустрій” Альона Ворона. Працівники підприємства докладають усіх зусиль, щоб на міських клумбах було багато гарних квітів. Утім інші нерадиві містяни невтомно прикладають руки, щоб украсти висаджені кущі. Головна агрономка навела вражаючу статистику квіткових крадіжок.

   - Торік восени на міських клумбах висадили тисячі кущів троянд, із них поцупили 279 кущів, з висадженої півтори сотні кущів злакових трав украли 15, але всі рекорди побила крадіжка з клумб хризантеми — висадили 120 кущів, з них украли 90! Люди зовсім втратили совість! На клумбі по вулиці Соборній, від обласного суду до готелю Турист, вирвали всі кущі хризантеми, а на клумбі перед міським РАГСом на вулиці Незалежності видрали всі кущі троянд! Там були висаджені троянди різних кольорів і сортів, які утворили б гарний малюнок, а тепер немає нічого. Образливо за таке ставлення до нашої праці, бо ми хотіли зробити для людей красу, але вандали вирішили інакше, то от тепер і любуйтеся! - з обуренням розповідає Альона Ворона і підкреслює: чим більше квітів почали висаджувати на клумбах, тим більше їх крадуть.

    Головна агрономка показує фото клумб, на яких висадили багато квітів, і каже — нині майже всі їх повиривали і повикопували вандали.

   За словами Альони Ворони, щороку на клумбах міста висаджують нові види квітів. Акцент роблять на багаторічних рослинах, саджанці купують у Кременчуцькій оранжереї. Це виявилося дешевше, ніж вирощувати розсаду у власних теплицях, які утримувати досить затратно.

   - Ми підрахували і вирішили купувати готові квіти, які одразу можна висаджувати, ніж вирощувати їх у власних оранжереях, бо витрати на енергоресурси, доки та розсада підніметься і розквітне значно більші, ніж купити готову, - розповідає фахівчиня. - На наших міських клумбах з’явилися нові види квітів — злаки, бадан. Гарно себе показали у ландшафтному малюнку коліус, морська цинерарія, петунія. Цього року додамо бегонії і родзинкою стане лаванда.

   Головна агрономка каже, задумок дуже багато і цього року у місті з’являться квіткові малюнки, які вражатимуть своє красою. На міських вулицях стане більше великих вазонів із квітами, зокрема вулицю Театральну прикрасять куби з вічнозеленими кущами. Квітковий сюрприз готують кропивничанам і на площі Соборній. Торік клумби біля пам’ятника Ангелу-охоронцю викликали захоплення квітковим зображенням Герба України, цьогоріч тут буде інший, не менш вражаючий, малюнок із символічною назвою “Час Перемоги”.

   - Хочеться робити красу для містян, але коли бачиш, як твою роботу нівечать — просто руки опускаються. Звертаюся і до патрульної поліції, і до небайдужих містян звертати увагу і повідомляти про випадки крадіжок квітів, якщо стали свідками такого вандалізму. Адже всім радісно, коли у місто прикрашають квіти, а не голі ділянки землі, - додає Альона Ворона.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13