Андрій Табалов: міська влада Кропивницького стає ще відкритішою для своєї громади

Четвер, 5 квітня 2018 14:41

Сьогодні, 5 квітня, в Києві, в приміщенні агентства «Укрінформ» представники міської влади Кропивницького, Житомира та Івано-Франківська підписали з Державним агентством з питань електронного урядування України та проектом USAID/Uk Aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах» Меморандум про реалізацію пілотних проектів з відкритих даних у своїх містах.

Другий рік поспіль в рамках проекту “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах», який реалізується за кошти американського та британського урядів, в Україні діє програма пілотних міст в галузі відкритих даних. Міста, які бажають бути більш відкритими для своїх громадян та створити нові можливості для бізнесу, отримують допомогу від фахівців проекту для створення порталів відкритих даних. Минулого року першими переможцями серед міст України стали Вінниця та Чернівці. Вони вже запустили портали з наборами даних, які  сьогодні доступні і роблять життя своїх мешканців комфортнішим, а прийняття рішень для міської влади зручнішим.

Цьогоріч серед 18-ти міст-претендентів перемогу у пілотному проекті здобули: Кропивницький, Житомир та Івано-Франківськ. Секретар міської ради Кропивницького Андрій Табалов, заступник міського голови Житомира Світлана Ольшанська та заступник керуючого справами Івано-Франківської міської ради Андрій Лис підписали Меморандум про реалізацію пілотних проектів з відкритих даних у своїх містах з керівником проекту USAID/Uk Aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах» Петром Матіяшиком та першим заступником голови Державного агентства з питань електронного урядування України Олексієм Вискубом.

- Для мешканців та міської влади Кропивницького підписання Меморандуму - дуже амбітне завдання, оскільки ми хочемо, щоб містяни розуміли, що влада в обласному центрі абсолютно прозора, - зазначив Андрій Табалов. - Завдяки методичним рекомендаціям, співпраці з урядовими організаціями і спільно з українсько-американськими та українсько-британськими організаціями ми будемо втілювати комплекс заходів для того, щоб кропивничани та й уся країна побачила, що з містом Кропивницьким приємно та комфортно працювати, щоб до нас приїжджали як закордонні, так і українські інвестори, яким буде цікаво дізнатися, яка інформація є на порталі міської ради. Ми добре розуміємо, що таке прозорість і що таке довіра іщо ці речі пов’язані між собою. Саме тому прозорість влади стала одним із знаменників, який об’єднав зусилля всієї міської ради Кропивницького, всіх фракцій, незалежно від політичної приналежності.

Найперше, на що були направлені зусилля міської влади  – забезпечити прозорість освіти, акцентував увагу секретар міської ради.. Йдеться про фінансову діяльність закладів та їх кадровий потенціал. Наступним масштабним проектом у Кропивницькому стане створення сучасного  Центру надання адміністративних послуг за форматом прозорого офісу.

- Ми маємо реальні прориви у прозорості, не дивлячись на критику, - наголосив Андрій Табалов. - Ми прагнемо бути відкриті для громади, а громада має розуміти, що потрібно разом покращувати життя. Хочеться, щоб громадських лідерів було не 5-10%, а більшість містян.  Для міста та міської влади – це серйозний амбітний план. Ми вже одні з кращих, а хочемо бути ще кращими. Приємно було почути від організаторів – не всі міста в США настільки прозорі, як наше, що з нашим містом комфортно працювати. Ми готові до зустрічі з інвесторами – зовнішніми і внутрішніми. Ми доклали для цього багато зусиль, - від міського голови до кожного депутата. Це спільна радість. Користь цього проекту невдовзі відчують всі мешканці. Бажаю успіху колегам з Івано-Франківська та Житомира. Тепер вперед, до роботи!

Усі новини