Звіт виконання бюджетних програм у 2018 році: центр перебування бездомних осіб у Кропивницькому допоміг 626 мешканцям міста

Вівторок, 5 березня 2019 15:34

Сьогодні, 05 березня, у міській раді Кропивницького звітував за результатами виконання наданих повноважень за бюджетними програмами 2018 року директор Кропивницького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Олег Краснокутський.

- У 2018 році спеціалістами Центру надано 105354 адресні соціальні послуги особам різних категорій: дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, прийомним батькам та батькам - вихователям, учнівській та студентській молоді, сім’ї учасників ООС та вимушених переселенців з районів проведення ООС і тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, сім’ям, що опинилися у складних життєвих обставинах, багатодітним родинам тощо.

Протягом 2018 року проводилися різноманітні за спрямуванням заходи: літня школа для прийомних сімей, тренінги для студентської та учнівської молоді, лекції для осіб, що перебувають в конфлікті з законом, святкові та ігрові заходи для дітей, які виховують у сім’ях вимушених переселенців, учасників бойових дій, сім’ях, що опинилися у складних життєвих обставинах.

За інформацією Олега Краснокутського, на обліку в Кропивницькому міському центрі обліку та тимчасового перебування бездомних осіб у 2018 році перебували 626 осіб відповідної категорії. 17 особам надано реєстрацію, 64 – виготовлено паспорти громадянина України, обліковано та видано 27 посвідчень про взяття на облік бездомної особи: загалом надано 4553 послуги. Крім того. до медичних закладів влаштовано 46 осіб, до Кіровоградського психоневрологічного інтернату з геріатричним відділенням направлено 17 осіб. Систематично проводяться піші рейди вулицями міста для виявлення бездомних осіб.

У 2018 році у Кропивницькому міському соціальному гуртожитку для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування проживали 58 осіб відповідної категорії, яким надано 1885 соціальних послуг. У тому числі: надано допомогу 28 особам у влаштуванні на роботу, організовано медичне обстеження та лікування - 19 осіб, налагоджено зв’язки з родичами - 12 осіб, оформлено реєстрацію за місцем проживання в гуртожитку - 10 осіб, відновлено втрачені документи (свідоцтва про народження, про смерть батька/ матері, про відсутність власності, трудовий стаж батьків) - 14 особам, сформовано соціально-побутові навички у 26 осіб, отримали житло 2 особи, поставлено на квартирний облік 5 осіб.

Усі новини