Звіт виконання бюджетних програм у 2018 році: проект «Нова українська школа» успішно стартував у Кропивницькому

Вівторок, 5 березня 2019 14:21

У Кропивницькому успішно стартував державний  проект «Нова українська школа». Це відзначила  начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко  під час звітної сесій за результатами виконання бюджетних програм у 2018 році сьогодні, 05 березня.

За інформацією Лариси Костенко, для 40 кропивницьких закладів загальної середньої освіти коштом міського бюджету було придбано 3035 комплектів одномісних шкільних парт на суму 4,2 млн грн. Також придбано комп’ютерну техніку на загальну суму 4 млн 742 тис. грн. На ці кошти для учнів молодших класів закуплено 3 комплекти комп’ютерного обладнання, 7 інтерактивних дощок, 82 проектори, 129 ноутбуків, 38 планшетів, 71 принтер та 16 телевізорів.

За словами очільниці управління, впродовж 2018 року міською владою було забезпечено реалізацію ключової реформи «Нова українська школа». Крім того, у місті сформована мережа закладів загальної середньої освіти, яка забезпечує конституційне право кожного громадянина на доступну, безоплатну та якісну освіту. Протягом року було розширено мережу інклюзивних та кадетських класів, продовжено оптимізацію мережі закладів загальної середньої освіти.

На утримання галузі «Освіта» у 2018 році спрямовано 743,5 млн. грн., що на 15,5 % більше показників 2017 року. Із загальних витрат на утримання закладів освіти значну частину становлять заробітна плата з нарахуваннями та енергоносії.

Як повідомила  Лариса Костенко, у 2017-2018 навчальному році витрати на утримання одного класу складали 448,2 тис.грн. Видатки на одного учня за відповідний період склали 16,5 тис. грн. За 2017-2018 навчальний рік на утримання 1 дошкільної групи видатки склали 556,9 тис.грн. Видатки на 1 дитину склали 22,1 тис. грн.

- За 2018 рік видатки з міського бюджету на придбання продуктів харчування профінансовано на суму 34,5 мільйони гривень, з них: на безкоштовне харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів, згідно Постанови КМУ “Про організацію харчування окремих категорій учнів у ЗНЗ”, направлено 3 мільйони 7 тисяч гривень, - поінформувала Лариса Костенко. - На безкоштовне харчування учнів ЗНЗ та дітей ДНЗ, батьки яких загинули або є учасниками АТО, направлено 4 мільйони 438 тисяч гривень. На харчування учнів пільгової категорії влітку в пришкільних таборах з міського бюджету витрачено 403,5 тисячі гривень. На сніданки для учнів 1-4 класів витрачено 10 мільйонів 993 тисяч гривень.

Протягом 2018 року управлінням освіти були вжиті заходи для скорочення споживання енергетичних ресурсів, що дає змогу зменшити видатки на покриття комунальних витрат у закладах освіти та спрямувати їх на розвиток матеріально-технічної бази. Заходами передбачалося встановлення приладів системи автоматичного регулювання споживання теплової енергії на теплових вузлах у закладах освіти міста Кропивницького, що призвело до істотного зменшення щорічних витрат міського бюджету за спожиту теплову енергію закладами освіти майже на 30 % та 50% в натуральних показниках. Також для зберігання теплової енергії в навчальних закладах частково замінено дерев’яні вікна на пластикові в кількості 655 штук.

В рамках реалізації “Програми Розвиток освіти міста Кропивницького на 2016-2020 роки» у 2018 році коштом міського бюджету відремонтовано 6 шкільних спортивних залів: НВО № 1, 32, «Мрія», ЗОШ № 12, школа-інтернат, НВО «Науковий ліцей», також на завершальній стадії ремонт спортивної зали у гімназії № 9.

Реалізовано проекти «Майбутній захисник Вітчизни», бізнес-турнір «Стратегія фірми», запроваджено інформаційно-комунікативні технології та створено єдину електронну базу освіти з використанням Google Apps for Education, створено власну професійну Google-спільноту.

- Торік розпочалась реалізація профорієнтаційного проекту «Якісна профільна освіта кожній дитині», завдяки якому значно покращились результати зовнішнього незалежного оцінювання та зросла кількість учнів, які отримали золоті та срібні медалі, - зазначила Лариса Костенко. - Для забезпечення якісної підготовки випускників до ЗНО також впроваджується система дистанційного навчання, on-line курсів.

Реалізовано проект «Освітня карта міста Кропивницького», завдяки чому стало зручніше та ефективніше отримувати доступну інформацію користувачам. Розміщені дані сприяли залученню інвесторів, які успішно впроваджують енергозберігаючі технології у закладах освіти міста Кропивницького.

Забезпечено реалізацію спільного проекту «Урок плавання» управління освіти та спортивної ДЮШ олімпійського резерву «Надія». Позитивний імідж освіти міста забезпечили проекти «Літні школи», «Еdcamp», «Біоетика» та інші.

У 2018 році у низці закладів дошкільної та шкільної освіти виконано ремонт покрівель, приміщень, харчоблоків та їдалень, водогону, актової зали, системи опалення, сантехнічних вузлів, спортивних майданчиків.

За кошти міського бюджету було відкрито перший інклюзивно-ресурсний центр на базі ЗОШ № 29 на загальну суму 2 млн. 545 тис. грн. Також забезпечено навчальним обладнанням для оснащення корекційно-розвиткового комплексу, меблями, велотренажерами, тренажерами для рук, столами, демонстраційними наборами комплектами звукового обладнання, акустичною системою, технологічним обладнанням та комп’ютерною технікою НВО № 26 та НВО № 29 на суму 1,6 млн грн.

Усі новини