«Зоряна Брама» відчиняє шлях до успіху

Вівторок, 27 березня 2018 13:22

Зразковий художній колектив - ансамбль бального танцю «Дебют» Центру дитячої та юнацької творчості «Центр-Юність» селища Нового нещодавно повернувся переможцем зі столиці України. Вибороти високі місця на Всеукраїнському фестивалі мистецтв «Зоряна Брама» намагалися більше п’яти десятків кращих хореографічних колективів країни - зі Львову, Києва та області, Одеси, Харкова, Черкас, Хмельницького, Коломиї, Мелітополя, Нікополя. Навіть Кіровоградська область була представлена трьома колективами.

- Серед багаточисельних перемог на мистецькому Олімпі, саме хореографічне мистецтво для нас є найбільш успішним та найрезультативнішим, - говорить директор «Центр-Юність» Віктор Савицький. – Новенський Центр дитячої та юнацької творчості відомий широко по всій Україні завдяки плідній праці творчих колективів, серед яких є художній колектив «Дебют». І можна пишатися тим, що компетентне журі визнало ансамбль «Дебют» кращим в номінації «Бальний танець» в різних вікових категоріях і віддало їм почесні  І, ІІ та ІІІ  місця. Варто зазначити, що прем’єра номеру «Cha-cha in rock» вразила своєю ідеєю постановки та неперевершеним майстерним виконанням. І саме цей виступ отримав єдину найвищу нагороду конкурсу «Гран-прі». Вихованці були нагородженими почесними грамотами, кубками та медалями. Та вищою нагородою є усвідомлення того, що ми визнані найкращими.

Центр дитячої та юнацької творчості «Центр-Юність» селища Нового дає неабиякий поштовх для професійного становлення підростаючого покоління. Найбільші успіхи тут демонструють школярі молодшого та середнього віку, адже в цей період закладається основа особистості, відбувається орієнтація на розвиток духовності, самовираження і формуються світовідчуття, необхідні у подальшому житті. Хореографічна творчість є одним із засобів всебічного розвитку вихованців, що навчаються в «Центрі-Юність».

- Давньогрецький філософ Демократ стверджував: "Ні мистецтво, ні мудрість не можуть бути досягнуті, якщо не вчитися", тож успішні виступи і наявність перемог у змаганнях та конкурсах вихованців закладу передусім залежать від творчого натхнення і таланту педагогів, - підкреслив Віктор Савицький. -. А подружжя Наталії та Сергія Лефторів докладають чимало зусиль у формуванні любові до танцю та професійного виконання поставлених задач. Пізнавши красу в процесі творчості, кожен вихованець глибше відчуває прекрасне в усіх його проявах: в мистецтві і в житті. Тож, в подальшому шляху бажаємо благодатних умов для втілення найсміливіших творчих задумів, нових яскравих постановок! Нехай кожен Ваш день буде світлим і сонячним, зігрітим теплом глядацьких сердець! Бажаємо натхнення та підкорення нових мистецьких горизонтів.

 

Директор ЦДЮТ «Центр-Юність»                                                                                             Савицький В.А.

Усі новини