Знову біль і невимовна скорбота: у Кропивницькому попрощалися із Героєм-захисником

Четвер, 5 жовтня 2023 16:48

Сьогодні, 05 жовтня, на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища кропивничани попрощалися із загиблим від рук російських загарбників земляком – Героєм Одександром Котельніковим.

Олександр  Валерійович Котельніков народився 03 січня 1974 року у Кропивницькому, закінчив місцеву школу № 32, коледж та пройшов армійську за призовом при утворенні незалежної України.

У 2014 році, після Майдану, мав мужність піти до військкомату, а потім  на Схід для боротьби з рашистською навалою. Він служив мінометником у лавах повітрянодесантної бригади та два роки боронив державу.

- Коли повномасштабна війна прийшла в Київ, Маріуполь, Запоріжжя та Херсон, батько не задумуючись приїхав з-за кордону, аби знову вступити до лав Збройних сил України та боронити власну землю, свою родину і рідне місто від російських окупантів, - згадують діти воїна – Героя. -  Уже навесні 2022 року він мужньо тримав оборону на ввірених рубежах. Він мав приїхати до сина на день народження у відпустку, але, на жаль, він тепер у лава Небесного воїнства.

Солдат – гранатометник Олександр Котельніков загинув смертю хоробрих, стримуючи збройну агресію російських вбивць  у важкому бою під населеним пунктом Бургунка Херсонської області.

У нього залишились дружина, дочка та син, онука і батьки. Він назавжди буде в їхніх серцях найріднішою людиною, яка ніколи не здавалася та вірила в перемогу.

- Сьогодні, прощаючись з Олександром, варто знати, що він був вірним побратимом, мужнім воїном та людиною, яка завжди боролася за справедливість до останнього подиху, - поділилися бойові товариші відважного воїна.

Панахиду за загиблими відслужив єпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Вічна слава полеглим за Україну Героям! Слава Україні!

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28