«Знай! Умій! Врятуй!» : у Кропивницькому стартує новий проєкт для школярів

Четвер, 24 березня 2022 15:51

Із квітня у Кропивницькому стартує ініційований управлінням освіти міської ради проєкт «Знай! Умій! Врятуй!», який охопить всі вікові категорії учнівської молоді.

- Наразі ми створили робочу групу, яка працює над реалізацією проєкту. У школах є предмет "Захист України", але його вивчають старшокласники. Ми ж, в умовах воєнного стану, маємо на меті охопити всю учнівську аудиторію. Головна мета — прищепити навички поведінки під час ситуацій, які загрожують  життю і здоров’ю, поглибити теоретичну обізнаність дітей та допомогти їм набути додаткових  спеціальних найпростіших навичок власного убезпечення і надання першої посильної домедичної допомоги, - повідомила начальниця управління освіти Лариса Костенко.

Заняття проводитимуться дистанційно: вони, зокрема, включатимуть демонстрацію навчальних відеоматеріалів, до створення яких долучилися вчителі ліцею «Сокіл» і школи № 16, спеціалісти з цивільного захисту населення, практичні психологи інклюзивно-ресурсного центру № 1, фахівці Центру дитячої та юнацької творчості і Станції юних техніків. Також посильну допомогу надаватимуть представники Кропивницької міської організації Червоного хреста України.

Курс «Знай! Умій! Врятуй!» розрахований на два місяці. По його завершенні за результатами тестів учні отримають відповідні сертифікати.

- Також ми запропонуємо дітям завести щоденники, в яких можна занотовувати коментарі щодо вивчених тем, враження від пройденого матеріалу, свої здобутки й досягнення, - відзначила Лариса Костенко. - Діти разом з дорослими активно долучаються до волонтерства. Ми хочемо, щоб вони висвітлювали цю діяльність у своїх щоденниках. Надалі маємо на меті створити на основі цих записів друковані матеріали. Плануємо після перемоги  провести загальні учнівські збори, під час яких практично відпрацюємо набуті знання і навички.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13