Зелені насадження у Кропивницькому будуть обстежені, а аварійні дерева – видалені: доручення Андрія Райковича

Понеділок, 2 березня 2020 13:22

Усі зелені насадження на території Кропивницького мають бути обстеженими, а аварійні дерева взяті на облік для видалення. Таке завдання поставив перед керівниками профільних виконавчих органів міської ради та комунальних підприємств міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 02 березня.

Минулого тижня на території Кропивницького негода наробила багато шкоди. За лічені години шквальний вітер звалив більше десятка трухлявих дерев.

- У нас відсутня жорстка позиція щодо власників десятками років орендованих ділянок, які позаростали деревами, - наголосив міський голова. - У місті велика кількість старих дерев, які необхідно планово міняти на молоді. Це факт! Тій жінці, яку поранило зваленим деревом, що ми скажемо? Вибачте, вітер шалений, а ми безсилі згниле дерево прибрати з дороги?!

Андрій Райкович поставив завдання спеціальній робочій групі, до складу якої входять екологи, спеціалісти комунальних підприємств, депутати, активісти громадських організацій, обстежити професійно, які дерева необхідно прибрати як загрозу для здоров’я громадян і що необхідно висадити під час місячника з озеленення.

- Я теж за те, щоб не вандалити дерева під час обрізання, але загрози від аварійних дерев необхідно вчасно прибирати, - наголосив міський голова. – І заміну зелених насаджень необхідно здійснювати відповідально. Купувати треба не саджанці - прутики, які можуть померти на третій день, а міцні, сформовані молоді деревця. Як ми це зробили на Алеї миру, біля озера Копань і в інших місцях.

Усі новини