Завадівка – з водою: мережі мікрорайону приєднали до водогону «Дніпро-Кіровоград»

Четвер, 5 жовтня 2023 16:53

Мешканцям мікрорайону Завадівка  відновили водопостачання після майже чотиримісячної перерви. Поганий стан водопровідних мереж, які обслуговувала Інгульська шахта, призводив до регулярних аварій і поривів.

Шляхи розв’язання складної проблеми опрацьовувалися на засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС та під час нарад з керівниками водопостачальних підприємств. Одним із найперспективніших проектів тоді заступник міського голови Олександр Мосін назвав перепідключення мереж селища до водогону «Дніпро – Кіровоград».  Наприкінці серпня на зустрічі з жителями Завадівки він запевнив містян, що необхідні дослідження вже проводяться і роботи з відновлення водопостачання мають бути завершені до початку опалювального сезону. На період ремонту міська влада забезпечила  підвезення води  людям автотранспортом: щодня цистерни комунального підприємства «Універсал 2005», ОКВП «Дніпро-Кіровоград»,  та обласного управління ДСНС забезпечували наповнення резервуарів на вулицях мікрорайону.

За інформацією директора  ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Миколи Романюка, фахівці підприємства вишукали технічну можливість і перепідключили житлові будинки мешканців Завадівки до мережі  підприємства від водозабору "Холодні ключі".

- Найближчим часом будуть вирішені усі формальні питання щодо обліку абонентів та нарахувань, - повідомив Микола Романюк. -  Нині ж головне, що у людей нарешті з’явилася вода.

У той же час,  головний інженер  Кропивницького водопровідно-каналізаційного господарства Олександр Атрощенко, звернув увагу, що трубопроводи на Завадівці, які майже чотири місяці були порожніми необхідно детально обстежити. Після пуску води і заповнення мережі  зафіксовано значну  кількість поривів і трубопроводи потребують ревізії та ремонту.

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28