Загрозі епідемії коронавірусу можна протистояти тільки згуртовано: у Кропивницькому перевірили соціальні заклади

Вівторок, 17 березня 2020 16:53

Сьогодні, 17 березня,  заступник міського голови Наталія Дзюба, директор Кропивницького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Олег Краснокутський та начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Сергій Коваленко проінспектували соціальні заклади міста  щодо дотримання у них санітарних вимог на період запровадження карантинних заходів.

Посадовці відвідали Центр обліку та тимчасового перебування бездомних осіб, а також соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

За інформацією директора Центру Олександра Желізняка, сьогодні в закладі проживають двадцять вісім клієнтів.

- Доступ сторонніх осіб до Центру заборонений, медичні працівники  проводять інструктаж для працівників щодо основних симптомів коронавірусної інфекції. У приміщеннях двічі на день здійснюється вологе прибирання з використанням дезінфікуючих засобів а також щоденне кварцування та  провітрювання.

За результатами інспекції Наталія Дзюба надала доручення посилити контроль та здійснювати постійний моніторинг за епідеміологічною ситуацією в Центрі. Вона підкреслила  необхідність регулярного проведення роз'яснювальної роботи серед пацієнтів щодо профілактики коронавірусної інфекції.

- Наразі хворих у нашому Центрі немає ні серед працівників, ні серед клієнтів, - поінформував  Олександр Желізняк.

Директор гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування Олег Симуляк звернув увагу  на те, що в період карантину обмежено відлучення мешканців закладу, крім особливих випадків.

- Вхід сторонніх осіб на територію закладу заборонений. Соціальний педагог щоденно проводить скринінг температури тіла його мешканців, - відзначив Олег Симуляк.

Насамкінець Наталія Дзюба поспілкувалась з юнаками, мешканцями гуртожитку, щодо умов їхнього проживання та можливості дистанційного навчання. А Олег Краснокутський передав в обидва заклади маски для індивідуального захисту.

Усі новини