З роси і води: свій сотий ювілей відзначає кропивничанин Павло Матвійович Кононов

Вівторок, 27 червня 2023 16:32

Родина довгожителів Кропивницького поповнилася. Так, сьогодні, 27 червня, своє сторіччя відзначає Павло Матвійович Кононов.

Родом Павло Матвійович із Кропивницького району, а вже з батьками переїхав до обласного центру. У 17-річному віці вступив до Одеського авіаційного училища, це був 1940 рік, а у 1943 році для нього розпочалась Друга Світова війна. Павло Матвійович став льотчиком-випробовувачем.

Перемогу у Другій Світовій війні чоловік зустрів у чеському місті Брно. Тепло згадує про свого бойового командира, який після війни продовжив працювати в центрі підготовки космонавтів, на його запрошення там бував і Павло Матвійович.

У Кропивницькому працював у машинобудівному технікумі, викладав військову справу, зі своєю другою дружиною виховував її дітей як своїх рідних, хоч. У щасливого дідуся є племінник, внуки, правнуки і навіть двоє праправнуків.

Сьогодні серед гостей у Павла Кононова побував і заступник міського голови Сергій Колодяжний. Він привітав ювіляра, побажав йому міцного здоров'я, і взяв із нього обіцянку, що в гарному здоров'ї і настрої вони іще зустрінуться у жовтні у Міжнародний день людей похилого віку та на  День ветерана.

Павло Матвійович міцний духом і тілом, при світлій пам'яті, жартував із поважним гостем і навіть випив чарчину з такої нагоди.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01