З резервного фонду бюджету міста виділили кошти на проживання осіб у обсервації

Четвер, 23 квітня 2020 21:00

Виконавчий комітет міської ради міста Кропивницького вирішив виділити з резервного фонду бюджету міста 192,780 тисяч гривень для відшкодування фактичних витрат на проживання осіб у обсервації в готелі «Турист» ПрАТ «Кіровоградтурист». Кошти надійдуть головному розпоряднику видатків - управлінню з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Міської ради міста Кропивницького.

Підставою для відповідного рішення стало розпорядження голови Кіровоградської обласної державної адміністрації “Про організацію обсервації (ізоляції) громадян в області у період карантину”, а також протокольні рішення позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 14 та 17 квітня 2020 року.

За словами начальника управління надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергія Коваленка, вартість проживання однієї людини  на добу у закладі складає 510 гривень. Калькуляція витрат готелю надана відповідно до розрахунків, пов’язаних із проживанням осіб, які направляються на обов’язкову обсервацію у зв’язку з підозрою зараження на гостру респіраторну інфекцію COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

- Кошти на відшкодування витрат виділяються за зверненням керівництва готелю “Турист” на основі актів виконаних робіт, завірених КНП “Регіональний центр громадського здоров’я”. Станом на 12 годину 23 квітня на обсервації в готелі знаходяться 14 осіб. Їх ізоляція має тривати 14 днів, - зазначив Сергій Коваленко.

Напередодні, за словами начальника управління, готель “Турист” отримав від міської влади благодійну допомогу у вигляді антисептичних засобів для дезінфекції приміщення.

Усі новини