З нагоди Міжнародного Олімпійського дня спортсмени Кропивницького отримали заслужені нагороди і цінні подарунки

Субота, 23 червня 2018 12:38

Сьогодні. 23 червня, дощова погода не завадила належно відзначити у Кропивницькому  Міжнародний Олімпійський день. Зранку шанувальники спорту зібралися у приміщенні міської ради, щоб привітати кращих з кращих спортсменів міста: і юних, які тільки прийшли до спортивних секцій і визнаних майстрів, що гідно презентують обласний центр на змаганнях найвищих рівнів.

З вітальним словом до спортивної громадськості звернулися  голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко та голова обласної ради Олександр Чорноіваненко. Вони виконали також почесну місію – вручили високі державні нагороди кропивницьким спортсменам.

Орденом "Княгині Ольги" ІІ ступеня нагороджена Ірина Терещенко  - заслужений майстер спорту України з плавання.

Орден "Княгині Ольги" ІІІ ступеня отримала Олена Ібрагімова – заслужений працівник фізичної культури і спорту, старший тренер відділення кульової стрільби комплексної ДЮСШ № 3 міської ради міста Кропивницького.

Ордени "За заслуги" ІІІ ступеня вручені Олександру Костику  - майстру спорту України міжнародного класу зі стрільби кульової та Сергію Фоміну - заслуженому майстру спорту України з кульової стрільби.

Керівники області також підтримали спортивні дитячо-юнацькі школи обласного центру «Надія», «Ніка»,  ОСДЮШ №2, ОШВСМ і передали їх керівникам сертифікати на отримання  спортивного одягу, взуття та інвентарю.

- Розвиток спорту фізичної культури був і залишається пріоритетним у діяльності міської влади, - відзначив у своєму вітальному слові міський голова Кропивницького Андрій Райкович. -  В обласному  центрі  створені належні умови для підготовки спортсменів високого міжнародного рівня і ми робитимемо усе можливе, щоб кропивничани могли перемагати на змаганнях всеукраїнського та міжнародного рівнів.

Міська рада започаткувала низку проектів, направлених на підвищення якості підготовки спортсменів починаючи із наймолодшого віку, підкреслив секретар міської ради Андрій Табалов.

- Ми добре розуміємо, що саме у школі закладаються основи здоров’я дітей, саме тут розкриваються майбутні спортивні дарування, - наголосив Андрій Табалов. – Тож у Кропивницькому щороку здійснюється капітальний ремонт п’яти-шести спортивних залів, вони обладнуються найсучаснішим інвентарем і обладнанням.

На підтвердження особливої уваги міської влади до сфери фізичної культури і спорту керівники міста вручили відділенню кульової стрільби ДЮСШ №3  сучасну пневматичну гвинтівку, відділенню велосипедного спорту ДЮСШ №1 – мікроавтобус «Renault». Подарунки отримали тренери викладачі Ілгам Ібрагімов та Ольга Заворітня.

Усі новини