Юні спортсмени ДЮСШ №3 відвідали музей бойової слави кропивницьких «кіборгів»

Вівторок, 13 березня 2018 17:05

Вихованці комплексної ДЮСШ №3 міської ради міста Кропивницького відвідали музей бойової слави 3-го окремого полку спеціального призначення.

Для юних спортсменів відділення настільного тенісу із тренером Андрієм Струтинським «спецназівці» провели двогодинну екскурсію. Вихованці ДЮСШ №3 стали першою організованою групою спортсменів Кропивницького, яка ознайомилася з експозицією нещодавно відкритого музею.

Особливу увагу дітей привернули експонати, які розповідають про участь кропивницьких «кіборгів» у захисті територіальної цілісності України в зоні АТО. Всі експонати - реальні, привезені спецпризначенцями зі Сходу України. Діти з пошаною доторкнулися до державного прапора, наскрізь прошитого кулями та уламками мін, з яким бійці третього полку захищали донецький аеропорт.

Екскурсія в кожному залі супроводжувалася тематичним відеорядом на телеекрані. Юних відвідувачів особливо вразив останній зал, в якому на стіні відеопроектор транслював фотографії бійців третього полку, які загинули, виконуючи бойові завдання на Сході України. Загалом за час війни з російськими окупантами та сепаратистами 46 спецпризначенців віддали своє життя у новітній російсько-українській війні.

Керівництво комплексної ДЮСШ №3 планує продовжити практику відвідування музею бойової слави вихованцями спортивної школи. Найближчим часом там побувають спортсмени інших відділень, які діють у КДЮСШ №3.

Усі новини