Юні шахісти з Кропивницького успішно виступили на ХХVIIІ Міжнародниому шаховому фестивалі у Києві

Понеділок, 2 вересня 2019 18:42

Упродовж семи днів, із 23 по 29 серпня у Києві тривав ХХVIIІ Міжнародний шаховий фестиваль «КУБОК НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ-2019».

У престижних змаганнях взяли участь представники з 10 країн світу. Змагання проводилися за швейцарською системою в 9 турів з контролем часу 90 хвилин на партію та з додаванням 30 секунд за кожний зроблений хід. Фестиваль поділявся на 2 турніри – для дорослих і дітей.

Місто Кропивницький на шаховому фестивалі представляли четверо учасників – вихованці ДСШ № 1: Богдан Басько, Ярослав Петринський, Іван Логвінов та Володимир Кіценко.

На головні призи турніру  претендували відразу двоє кропивницьких шахістів: Ярослав Петринський, який виступав у групі «В», та Богдан Басько, із групи «А».

Найуспішніше у турнірі виступив одинадцятирічний учень гімназії № 5 імені Т.Г. Шевченка Ярослав Петринський. Спортсмен протягом усього турніру боровся за золоту медаль. У сьомому турі Ярослав мав шанс здобути лідерство, граючи особисту зустріч з чемпіоном турніру, але у виграшній позиції при дефіциті ігрового часу звів партію у нічию, тим самим гарантуючи собі срібну медаль у турнірі із 135 учасників.

Успішним виявився і виступ Богдана Баська, який грав у дорослому турнірі. Шахіст в останньому турі звів у нічию партію з міжнародним майстром та за системою  допоміжних показників зайняв почесне 15 місце.

Усі спортсмени з Кропивницького здобули безцінний досвід, який неодмінно знадобиться у майбутньому.

Бажаємо кропивницьким шахістам і надалі завойовувати високі місця та з гордістю відстоювати честь нашого міста на всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Усі новини