Юні кропивничани розмальовували Великодні пряники для ЗСУ

Понеділок, 10 квітня 2023 17:24

Два майстер-класи поспіль для юних кропивничан і гостей міста із розпису Великодніх пряників відбулися у міському Туристично-інформаційному центрі сьогодні, 10 квітня. Організатором заходу стало управління культури і туризму Кропивницької міської ради.

Охочих розмальовувати пряники дітей у ТІЦі зустрічала Олена Петричук, працівниця Кропивницького реабілітаційного центру дітей із інвалідністю і викладачка майстер-класу. До того ж усі пряники у вигляді яєчок, зайчиків і зірочок на заняття вона напекла сама.

- Це імбирно-медові пряники. Їх можна з’їсти одразу, а можна зберігати ще пів року. Напекла їх спеціально на майстер-клас, аби діткам було простіше їх розмальовувати. Бачу, що їм дуже подобається ця творча робота, адже Великодні смаколики вони потім передадуть на святковий ярмарок, на якому збиратимуть кошти для ЗСУ, - розповідає майстриня.

Перш ніж почати розмальовувати солодкі смаколики, Олена Петричук пояснила учасникам майстер-класу заходи безпеки, аби не зіпсувати вироби. А далі — справа за пензлем і фантазією. Діти із задоволенням розмальовували свої солодощі такими візерунками, які підказувала їм їхня фантазія. У результаті — від яскравих пряників у формі писанок, великодніх зайців просто потекли слинки.

Учасники майстер-класу на згадку про участь лишили собі один виріб, а решту передали на Великодній ярмарок  HAND MADE, який відбудеться у  Туристично-інформаційному центрі 12-13 квітня. Всі кошти, виручені за вироби, виготовлені власноруч під час майстер-класів, організатори передадуть на потреби наших захисників.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13