Юлія Вовк: наше завдання - підтримати і приділити увагу кожному вимушеному переселенцю в Кропивницькому

Середа, 6 липня 2022 11:13

У зв’язку зі збройною агресією росії тисячі жителів України покинули свої міста та переїхати до безпечних місць, внаслідок чого потребують додаткової допомоги для вирішення нагальних проблем за місцем переміщення. Про роботу із переселенцями розповіла директорка департаменту соціальної політики Кропивницької міської ради Юлія Вовк під час апаратної наради у вівторок, 05 липня..

- Станом на початок липня на обліку в департаменті соціальної політики перебуває 15281 внутрішньо переміщена сім’я, а це -  22382 особи. Кропивницька територіальна громада прийняла у себе громадян з 13 областей України: Донецької, Харківської, Луганської, Херсонської, міста Києва і Київської області, Миколаївської, Запорізької, Чернігівської, Одеської, Дніпропетровської, Сумської, Житомирської, Волинської. Найбільше до Кропивницького переїхало жителів з тих областей де сьогодні йдуть найзапекліші бої, - повідомила Юлія Вовк.

Департамент соцполітики надає 35 видів соціальних допомог для внутрішньо переміщених осіб. Понад 15 тисяч переселенців уже звернулися в департамент за призначенням 11 видів державних допомог, зокрема, щомісячної адресної допомоги на проживання. Її уже призначено 15147 вимушено переміщеним особам на суму майже 154 мільйони гривень.

Державну підтримку отримують і власники житла, які безплатно прихистили переселенців.

- Департамент надання адмінпослуг уже отримав 1272 заяви від 858 жителів Кропивницького – власників житла, на компенсацію витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб. Усі заяви опрацьовані, за підсумками - нарахована компенсація. Від березня компенсацію призначено 817 власникам житла, які прихистили 2594 переселенців на загальну суму понад 1,2 мільйона гривень, - зазначила Юлія Вовк. - Окрім того, тимчасовий прихисток переселенцям надають міські комунальні заклади соціального спрямування - соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, «Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю». У цих закладах облаштовано максимально комфортні умови проживання, надається психологічна, юридична, гуманітарна, домедична допомоги. Особлива увага приділяється роботі з дітьми переселенців, людям похилого віку та особам з інвалідністю.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01